Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

BofA: Fed Eylül’de faiz artırım hızını düşürecek

Bank of America, Jackson Hole merkez bankacılar sempozyumu sonrası hazırladığı raporda, Fed’in faiz artırımı hızını düşüreceğini tahmin etti. Gelecek verilerin…

BofA: Fed Eylül’de faiz artırım hızını düşürecek

Bank of America, Jackson Hole merkez bankacılar sempozyumu sonrası hazırladığı raporda, Fed’in faiz artırımı hızını düşüreceğini tahmin etti.

Gelecek verilerin Ağustos ayında da iş gücü piyasasının sıkı olduğuna işaret edeceğini öngören BofA ekonomistleri, buna rağmen Fed’in Eylül toplantısında faizi 50 baz puan artıracağını tahmin ediyorlar.

“Fed’in tercihi, eğer mümkün ise, daha küçük artırımlar ile ilerlemek ve bu nedenle Eylül’de 50 baz puan artırım tahmin ediyoruz” değerlendirmesini yapan BofA, Fed’in yüzde 3,50-3,75 faiz oranı seviyesine Aralık ayına kadar ulaşmasını beklemeye ise devam ettiklerini vurguladı.

BofA ekonomistleri ayrıca, Fed’in yaptığı bu parasal sıkılaştırmanın sonunda ABD ekonomisinin sert bir iniş yapmasını beklediklerini belirtirken, bir resesyona girilmesi olasılığını girilmemesinden daha fazla olduğunu, ancak yaşanacak bir resesyonun derin olmasını beklemediklerini de ifade ettiler.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler