Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Avusturya Merkez Bankası Başkanı: Bu yıl 2 faiz artırımı olabilir

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, ECB’nin tahvil alımlarını sona erdirmeden faiz artırımına gidebileceğini ve…

Avusturya Merkez Bankası Başkanı: Bu yıl 2 faiz artırımı olabilir

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, ECB’nin tahvil alımlarını sona erdirmeden faiz artırımına gidebileceğini ve bu yıl 2 faiz artırımı olabileceğini söyledi.

NZZ’nin sorularını yanıtlayan Holzmann, ECB’nin Mart ayında yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında enflasyondaki durumu yeniden değerlendireceğini öngördüğünü söyledi. “Tüm tahvil alım programlarının daha hızlı sona erdirilmeleri ve bu yıl sonundan önce faiz artırılması kesinlikle tartışılacak konular arasında olacak” diye konuşan Holzmann, Fransa MB Başkanı Villeroy’un tahvil alımlarının üçüncü çeyrek sonunda bitirileceğine işaret ettiğini hatırlattı.

ECB’nin bugüne kadar her zaman faiz artırımının tahvil alımları sona erdikten kısa süre sonra başlaması gerektiği sinyalini verdiğini belirten Holzmann, “Ancak ilk faiz artırımının yaz aylarında, tahvil alımları sona ermeden önce ve ikinci artırımın yıl sonunda yapılması mümkün, ben bunu tercih ederim” ifadelerini kullandı.

ECB üyelerinin faiz oranlarının hangi yöne gitmeleri gerektiği konusunda daha net bir iletişimde olmaları gerektiğini belirten Holzmann, “Nötr faiz oranının hali hazırda yüzde -0,5. Bu değeri aldığımızda ve ECBD’nin yüzd 2 enflasyon hedefini eklediğimizde başabaş faisz oranının nominel değerini yüzde 1,5 olarak verir. Bana göre, bu yüzde 1,5 faiz oranlarının nereye gitmesi gerektiği konusunda bir yol haritası olmalı. Bu değere ulaşıldığında faiz politikamız artın ne genişlemeci ne de nötr hale gelir. Ancak bu konuda piyasa katılımcıları ile açık şekilde iletişim içinde olmalıyız” dedi.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler