Sosyal Medya

Genel

Reuters: Saray’dan WhatsApp mesajları gidiyor

İngiliz haber ajansı Reuters, Türk medyasını analiz etti. Dikkat çeken ayrıntıların yer aldığı analizde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve…

Reuters: Saray’dan WhatsApp mesajları gidiyor

İngiliz haber ajansı Reuters, Türk medyasını analiz etti. Dikkat çeken ayrıntıların yer aldığı analizde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve yetkililerinin medya kuruluşlarına WhatsApp’tan talimat verdiği öne sürüldü.

 

Reuters haber ajansı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili çarpıcı bir analiz yayımladı.

 

“İçeriden ifşa edenler- Erdoğan’ın nasıl Türkiye’deki haber merkezlerini etkilediğini ortaya çıkardı” başlıklı yayımlanan makalede Berat Albayrak’ın istifasına dikkat çekildi.

 

Reuters, 2020 yılında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ‘görevinden affını’ isteyen Berat Albayrak’ın istifası için “24 saatten fazla bir süre boyunca, ülkenin medya ortamına hakim olan hükümet yanlısı TV kanalları ve gazeteler, Erdoğan’ın yaklaşık yirmi yıllık iktidarında, yakın çevresinde meydana gelen en dramatik çatlak hakkında neredeyse sessiz kaldı” olarak yorumlandı.

“Türk ana akım medyasının nasıl hükümet onaylı manşetlerden ve TV tartışmalarından oluşan sıkı bir komuta zinciri haline geldiğini gösteriyor” ifadeleri kullanılan makalede yargının, ordunun ve Merkez Bankası’nın da dahil olmak üzere Erdoğan’ın iradesine boyun eğdiğini aktardı.

 

 

 

cumhuriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler