Sosyal Medya

Genel

ODTÜ’lülerin Babacan protestosu: Amacımız hafıza tazelemek

AKP’den ayrılıp DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan’ı protesto eden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Babacan’ı okula almama gibi bir…

ODTÜ’lülerin Babacan protestosu: Amacımız hafıza tazelemek

AKP’den ayrılıp DEVA Partisi’ni kuran Ali Babacan’ı protesto eden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Babacan’ı okula almama gibi bir durumun söz konusu olmadığını, protestoyu duyunca kendisinin gelmediğini anlattı. Öğrenciler protesto amaçlarının ‘hafıza tazelemek’ olduğunu belirtti.

Babacan’ın dün ODTÜ’de planladığı öğrenci buluşması, protesto gösterisinin ardından iptal edildi. Protesto eylemini destekleyenler de oldu, ‘anti-demokratik’ bulanlar da.

Babacan, protestoculara da, “Arkadaşlar konuşmak istiyorlarsa konuşmaya her zaman hazırız” çağrısında bulundu.

‘Protestoyla yüzleşmemesi kendi tercihi’

Üniversitede felsefe bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Barış Deniz Kuş, neden protesto eylemine katılma kararı aldığını şöyle anlattı:

“DEVA Partisi üyesi bir kişi ODTÜ’lü öğrencilerin bulunduğu bir sosyal medya grubuna Babacan’ın üniversiteye geleceğine ilişkin bir ilan yolladı. Biz de geleceği yere öncesinde pankartlar astık ve bekledik. Ali Babacan 18 yıl boyunca AKP’yle hareket etmiş, AKP’nin suçlarına ortak olmuş biri. Babacan’ı bakanlık döneminde üniversitelerde protesto eden öğrenciler çok ağır saldırılara maruz kalmıştı. Bugüne kadar yaşadığımız her şey de payının olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla ODTÜ gibi bir yerde, öğrencilerin söyleyecek sözü, yapacak muhalefeti olmasından daha anlaşılır bir şey olamaz. Bu protestoyla yüzleşmek istememesi kendi tercihi.”

‘Hafızasız değiliz’

Üniversite bünyesindeki Marksist Fikir Topluğu üyesi Kuş şöyle devam etti: “DEVA da Gelecek Partisi de insanların hafızasını küçümseyen bir şekilde, sanki bunca yıldır hiç AKP’yle hareket etmemişler gibi davranarak kendilerini daha temiz bir yerden yansıtmaya çalışıyorlar. Ama biz de hafızasız değiliz. Bunları unutmadığımızı göstermek istedik. Gençliğe bir DEVA olamayacaklarını da göstermek istedik aslında bu protestomuzla.”

‘Biz kovmadık, kendisi gelmedi’

Sosyal medyada ve basında protestolarına ilişkin yanlış bir algının da yaratıldığını savunan Kuş sözlerini şöyle noktaladı: “Sanki Babacan geldi ve biz onu okula sokmadık ya da etkinliği bastık… Aslında kendisi gelmedi. Hatta biz beklerken DEVA Partisi üyesi bir kişiye Babacan’ı protesto hakkımızı kullanmak istediğimizi, kendisine sormak istediğimiz şeyler olduğunu söyledik. Babacan şu anda muhalefet cephesinde olduğu için geçmiş dönemin hafızasını taşımayan gençler üzerinde bir etki kapasitesine sahip. Biz soracağımız sorularla bu gençlere Babacan’ın geçmiş yüzünü de göstermek istemiştik. Ama muhtemelen kendileri düşünüp hesapladılar ve seçime doğru gidilirken böyle bir protesto görüntüsü vermek istemediler. ODTÜ kurulduğu günden beri ülkedeki sorunlara, derin çelişkilere ses çıkaran bir geleneği de temsil ediyor. Biz de bu geleceği yaşatmak için uğraşıyoruz.”

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler