Sosyal Medya

Ekonomi

Kabine toplantısında masada asgari ücret zammı, NATO toplantısı ve bayram tatili var

Kabine toplantısı Beştepe’de bugün saat 15:00’te başlayacak. Gündemde öne çıkan ana başlıklarsa asgari ücrete ara zam, Kurban Bayramı tatili ve…

Kabine toplantısında masada asgari ücret zammı, NATO toplantısı ve bayram tatili var

Kabine toplantısı Beştepe’de bugün saat 15:00’te başlayacak. Gündemde öne çıkan ana başlıklarsa asgari ücrete ara zam, Kurban Bayramı tatili ve NATO toplantısı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda, asgari ücrete ara zam uygulanıp uygulanmayacağının karara bağlanması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, son dönemde işçi ve işverenlerle sıklaşan temasların ardından, kabinede bir sunum yapması da bekleniyor.

Kabine gündeminde öne çıkan bir diğer gündem maddesi Kurban Bayramı tatilinin süresi. 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan tatil 12 Temmuz Salı günü sona eriyor ancak toplantıda tatilin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği netlik kazanacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Madrid’teki NATO Zirvesi öncesinde Finlandiya ve İsveç ile görüşüleceğini söylemiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Salı günü bir zirve yapılacağını duyurmuştu. Bu toplantıların da kabine gündeminde ele alınması bekleniyor.

Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

BBC Türkçe

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler