Sosyal Medya

Genel

AP: Rus komutan, Suriye’de Mazlum Abdi ile görüştü

Suriye’deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko ile Ankara’nın terör örgütü olarak nitelendirdiği Suriye Demokratik Güçleri’nin komutanı Mazlum Kobani‘nin Suriye’nin kuzeyinde bir araya geldiği…

AP: Rus komutan, Suriye’de Mazlum Abdi ile görüştü

Suriye’deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko ile Ankara’nın terör örgütü olarak nitelendirdiği Suriye Demokratik Güçleri’nin komutanı Mazlum Kobani‘nin Suriye’nin kuzeyinde bir araya geldiği belirtildi.

Gazeteduvar’ın AP’den aktardığına göre, Suriye’deki Rus güçlerinin komutanı Çayko, SDG komutanı Mazlum Abdi ile görüştü. Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası kara harekatının ele alındığı görüşme, Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirildi.

Associated Press’e (AP) konuşan SDG Sözcüsü Siyamend Ali, görüşmeyi doğruladı ancak detaylar hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirdi. Lübnan merkezli Al Mayadeen ise, Çayko’nun Suriye hükümet güçlerinin Türkiye sınırı boyunca, sınırın 30 kilometre güneyine kadar konuşlandırılmasını önerdiğini aktardı.

Öte yandan, Reuters ajansına açıklamalarda bulunan Abdi, Türkiye’nin olası kara harekatı nedeniyle endişeli olduklarını söyledi. Washington’dan Ankara’ya yönelik daha güçlü ‘bir uyarı’ beklediklerini dile getiren Abdi, hem ABD’den hem de Rusya’dan Türkiye’nin kara harekatına karşı çıktıklarına dair ‘açık’ güvenceler aldıklarını ancak ‘Ankara’yı durdurmak için daha somut bir şey istediklerini’ belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler