Sosyal Medya

Genel

ABD ordusu: Rusya nükleer güvenlik riskini artırıyor

ABD’li bir askeri yetkili 24 Şubat’tan beri Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik açıklamalarda bulundu. Askeri yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın sivil altyapılarını…

ABD ordusu: Rusya nükleer güvenlik riskini artırıyor

ABD’li bir askeri yetkili 24 Şubat’tan beri Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik açıklamalarda bulundu. Askeri yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın sivil altyapılarını hava saldırıları ile hedef almaya devam ettiğini belirterek “Bunların herhangi bir meşru askeri amacı yok. Bu saldırılar, Rusya’nın sadece Ukrayna’yı değil aynı zamanda bölgeyi de etkileyecek bir nükleer güvenlik riskini artırmaya istekli olduğunu gösteriyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken ABD’li bir askeri yetkili Rusya’nın Ukrayna’nın sivil altyapılarını hava saldırıları ile hedef aldığını belirtti. Yetkili, “Bu korkunç saldırılar kış yaklaşırken Ukrayna halkını cezalandırmış oluyor. Bunların herhangi bir meşru askeri amacı yok. Bu saldırılar, Rusya’nın sadece Ukrayna’yı değil aynı zamanda bölgeyi de etkileyecek bir nükleer güvenlik riskini artırmaya istekli olduğunu da gösteriyor.” diye konuştu.

Ukraynalıların ABD’nin tedarik ettiği HIMARS roketleri sayesinde Rusya’ya karşı top atışlarını devam ettirdiğini aktaran yetkili, Rusya’nın mühimmat eksikliği yaşadığını, top mühimmatının azalması ile paralel olarak Rusya’nın atışlarının yavaşladığını, çatışmaların azaldığını belirtti.

Kış aylarında savaşın çetin geçeceğini belirten yetkili, Ukrayna ordusunun savaşmaya devam etmesini beklediklerini, Ukrayna ordusuna 200’den fazla jeneratör ve gerekli kış ekipman ve malzemelerini verdiklerini kaydetti.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler