Sosyal Medya

Borsa

Yapı Kredi Yatırım: 1Ç22 Finansalların Ardından…

BIST’te işlem gören şirketlerin 1Ç22 finansallarını açıklama döneminin sonuna geldik. Açıklanan sonuçlarda, şirket bazında önemli farklılıklar olsa da, yüksek enflasyon,…

Yapı Kredi Yatırım: 1Ç22 Finansalların Ardından…

BIST’te işlem gören şirketlerin 1Ç22 finansallarını açıklama döneminin sonuna geldik. Açıklanan sonuçlarda, şirket bazında önemli farklılıklar olsa da, yüksek enflasyon, TL’nin değer kaybı ve artan lojistik maliyetler, neredeyse tüm şirketlerin finansal performanslarında en belirleyici etmenlerdi. Şirket cirolarında yüksek nominal büyümeler yakalansa da, reel büyümeler daha sınırlı kaldı. Sonraki çeyrekler için, artan net işletme sermayesi ihtiyaçlarının tetiklediği borçluluğun, kur farkı değerleme zararlarıyla birlikte reel net kar büyümelerini daha çok baskılayabileceğini gözlemledik.

Yıl sonuna doğru baz etkisi nedeniyle düşebilecekse de, reel faizlerin ciddi eksi seviyelerde kalacağı beklentisi hakim. Bu durum, bugüne kadar hisse fiyatlamaları açısından destekleyiciydi. Ancak, dünyada faizlerin arttığı bir dönemden geçildiği, yüksek enflasyon nedeniyle reel efektif kurun değerlenmesi ve bunun da cari denge üzerindeki olası etkisi gibi faktörlerin değerlemelere yansımaları da göz ardı edilmemeli. Mevcut görünümde, hisse seçiminde defansif duruşumuzu koruyoruz.

İstikrarlı, enflasyondan arındırıldığında da reel büyümeler sergileyebilen, bilançoları sağlam ve defansif özelliklerini beğendiğimiz BIMAS ve AKSEN’i, tahminlerimizi yukarı yönlü güncellememiz gerektirecek 1Ç22 finansalları sonrası, Model Portföyümüzde yer vermeye devam ediyoruz.

Bim’in, 1Ç22‘ finansallarında yakaladığı ve rakiplerinin üzerindeki %61’lik benzer mağaza satış büyümesi ve bunu da müşteri trafiğini %11 iyileştirerek
başarmasını, şirketin güçlü pazar konumlanması ve rekabetçi fiyatlama becerisinin bir yansıması olarak değerlendiriyoruz.

Tüketicilerin bütçe hassasiyetlerinin arttığı ve temel gıda harcamalarının payının toplam bütçe içinde yükseldiği bir dönemde, Bim’in 1Ç22’de sergilediği performansı, yılın tamamına da yansıtabileceğini düşünüyoruz. Hisse için önerimiz «AL», hedef fiyatımız 105TL.

Özellikle BIST100 Rölatif grafikte dikkate değer bir dip formu yapma gayretindeki hissede, kısa vadeli yükselen trendinin desteği 81,00 bölgesinden itibaren yukarı
yönlü tepki denemelerinin güçlenmesini bekliyoruz.

 

Yapı Kredi Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler