Sosyal Medya

Genel

Wall Street uzmanı:  Kripto öldü, yatırım yapmak zaman kaybı

Mizuho analisti Dan Dolev Cuma günü “Bence kripto öldü ve Coinbase’e yatırım yapmanın sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum” uyarısını yaptı.…

Wall Street uzmanı:  Kripto öldü, yatırım yapmak zaman kaybı

Mizuho analisti Dan Dolev Cuma günü “Bence kripto öldü ve Coinbase’e yatırım yapmanın sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum” uyarısını yaptı.

Wall Street analisti, Coinbase’in rakip kripto borsası FTX’in çöküşünden fayda sağlamasını beklemiyor.

Dolev, Coinbase’in 600 milyon dolar gelir üzerinden 1,2 milyar dolar zara yazdığı için “şu anda çok kötü bir operasyon” olduğunu söyledi.

Mizuho analisti Dan Dolev’e göre, FTX’in çöküşünün Coinbase’e net bir fayda sağlayacağını düşünen herhangi bir Coinbase yatırımcısı hevesini dizginlemeli.

FTX, Coinbase’e rakip bir kripto borsasıydı ve çöküşü bazıları tarafından Coinbase’in yeni müşteriler kazanması ve kripto ticaret hacimlerini genişletmesi için bir potansiyel olarak görüldü.

Ancak Cuma günü CNBC ile yaptığı bir röportajda Dolev, yatırımcı güveninin 20 yıl önce teknoloji hisselerindeki dot-com çöküşüne benzer şekilde yeni dip seviyelerine ulaşması nedeniyle kripto paranın görünümünün karanlık olduğunu söyledi.

 

Dolev, “Bence kripto öldü ve Coinbase’e yatırım yapmanın sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.” “Tüketici ilgisiz, dot-com balonuna dikkatli bakarsak, insanların [teknoloji] hisse senetlerine geri dönmesi yaklaşık beş yıl sürdü ve üstelik yeni teknoloji gerçekten kar üretecek bir iş modeline sahipti.”

Aynı şey kripto dünyası için söylenemez, çünkü FTT gibi coinlerin temel nakit akışları, temnat sayılacak varlıkları veya karlılığı artıracak ticari faaliyetleri yoktur. Bunun yerine, kripto coinlerde fiyatların ve dolayısıyla değerin tek itici gücü arz ve taleptir ve talep bocalamaktadır.

“Burada bahsettiğimiz şey, bu kripto tokenleri. FTX’in size söylediği şey, bir gün dünyalara bedel olabileceğiniz ve ikinci gün hiçbir şeye değmeyebileceğiniz ve bence tüketiciler çok korkacak” diye ekledi Dolev.

Dolev’e göre, FTX fiyaskosunun ortasında Coinbase’in herhangi bir pazar payı kazancı, esas olarak şu anda kripto para birimi dünyasında bulunan güven eksikliğinden dolayı  “daha büyük plana bakıldığında çok az” olacak.

Dolev, “[Coinbase pazar payı kazanımları] beni fazla heyecanlandırmaz çünkü genel hacimler düşüyor. [Coinbase] 600 milyon dolar gelir ve 1,2 milyar dolar zarar ediyorlar” dedi. Bu rakamlar, Coinbase’in toplam işletme giderlerinde 1,15 milyar dolar ve net zararda 545 milyon dolar ile 576 milyon dolar gelir elde ettiği kripto borsasının üçüncü çeyrek kazanç sonuçlarına bir referans gibi görünüyor. Bu, gelirde yıldan yıla %53’lük bir düşüş anlamına geliyor.

 

Dolev, “Şu anda kripto çok kötü bir iş modeline sahip ve yatırımları yutup duruyor” dedi. Coinbase’in hisse fiyatına göre yatırımcılar da artık bu gerçeği tartışmıyor. Hisse sene başından bu yana %80’den fazla düştü ve tarihi diplerine yakın seyrediyor.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler