Sosyal Medya

Genel

Vatandaş pasaport başvurusu için hücum etti

Pasaport harçlarında yılbaşından itibaren yaşanacak yüksek oranlı artıştan etkilenmek istemeyen vatandaşların pasaport başvurularındaki artış, pasaport randevusu alımını güçleştirdi. İçişleri Bakanlığı…

Vatandaş pasaport başvurusu için hücum etti

Pasaport harçlarında yılbaşından itibaren yaşanacak yüksek oranlı artıştan etkilenmek istemeyen vatandaşların pasaport başvurularındaki artış, pasaport randevusu alımını güçleştirdi.

İçişleri Bakanlığı ise günlük başvuru sayısının 5 kat artışla 48 bine çıktığını, talepleri karşılayabilmek için nüfus dairelerinin hafta sonu da çalıştığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada uzun yıllar boyunca 2 milyon olan yıllık pasaport talebinin bu yıl 10 Aralık itibarıyla 3 milyon 650 bine çıktığı, yıl sonunda ise bunun iki katını bulmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, pandemi sonrası artan yoğunluk yanı sıra yıl sonunu yaklaşması, çip krizi gibi endişelerin günlük 8 bin olan talebi, 5 kat artışla 48 bine çıkardığı vurgulanarak, mağduriyeti önlemek için hafta içi ve hafta sonu ek mesai yapıldığı aktarıldı.

Ayrıca, kişi başı işlem süresinin 8 dakikaya indirildiği, randevu alım süresinin 15 güne çıkarıldığı, randevuya gidemeyenlerin yerine de aynı gün randevu imkanı getirildiği bilgisi verildi.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler