Sosyal Medya

Genel

Ukrayna SİHA’ları Sivastopol’u vurdu

Ukrayna’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Sivastopol’daki merkezine saldırdığı ve saldırıda SİHA’ların kullanıldığı duyuruldu. Saldırının Putin’in Donanma Günü’nde yaptığı konuşmaya yakın zaman…

Ukrayna SİHA’ları Sivastopol’u vurdu

Ukrayna’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Sivastopol’daki merkezine saldırdığı ve saldırıda SİHA’ların kullanıldığı duyuruldu.

Saldırının Putin’in Donanma Günü’nde yaptığı konuşmaya yakın zaman aralığında yapıldığı kaydedilirken Reuters ise haberi doğrulayamadığını bildirdi.

Ukrayna’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Karadeniz donanma filosunun Sivastopol kentindeki merkezini vurduğu belirtildi.

Sivastopol’un valisi yaptığı açıklamada beş çalışanın yaralandığını ve saldırının donanma merkezine sızan bir insansız hava aracı tarafından gerçekleştirildiğin düşünüldüğünü söyledi. Reuters ise söz konusu haberin doğrulanmadığını açıkladı.

Sivastopol’da düzenlendiği belirtilen saldırı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donanma Günü’nde ülkesinin gelecek aylarda ses hızının dokuz katına çıkabilen hipersonik Zircon füzeleri alacağını açıklamıştı. Putin, törende Ukrayna’dan doğrudan söz etmemiş, “Egemenliğimizi ve özgürlüğümüzü ihlal etmeye teşebbüs edenlere yıldırım hızıyla cevap veriliyor” demişti.

Rusya Mikolayiv’i vurdu

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Rusya bugün düzenlediği bir saldırıyla Ukrayna’nın liman kenti Mikolayiv’i vurdu. Bölge valisi saldırıda ülkenin önde gelen tahıl üretim ve ihracat şirketlerinden birinin sahibinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Mikolayiv Valisi Vitaliy Kim, Nibulon tarım şirketinin kurucusu ve sahibi Oleksiy Vadaturski ve eşinin evlerinde hayatlarını kaybettiğini bildirdi.

Merkezi stratejik olarak önem taşıyan ve Rusya’nın işgal ettiği Herson bölgesi sınırında yer alan Mikolayiv’de bulunan Nibulon şirketi, buğday, arpa ve mısır üretimi ve ihracatında uzmanlaşmıştı. Şirketin kendi filosu ve tersanesi vardı.

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Vadaturski’nin ölümü için ”Tüm Ukrayna için büyük kayıp” ifadesini kullandı. Zelenski, işadamının aktarma terminalleri ve asansörler ağını içeren modern bir tahıl pazarı inşa etme sürecinde olduğunu söyledi.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler