Sosyal Medya

Genel

Türk doktor göçü rekor seviyede!

Türkiye’den hekim göçü rekor seviyeye ulaştı. Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerine giden Türk doktorların göçü TTB verileri ile bir…

Türk doktor göçü rekor seviyede!

Türkiye’den hekim göçü rekor seviyeye ulaştı. Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerine giden Türk doktorların göçü TTB verileri ile bir kez daha ortaya konuldu. Yurt dışına gitmek için TTB’ye ‘İyi Hal Belgesi’ başvuru sayısı ekimde 215, 2022’nin ilk 10 ayında ise 2 bin 153 oldu.

Özlük haklarının iyileştirilmediğini, sağlıkçılara yönelik şiddetin durdurulmadığını, yoğun muayene baskısının azaltılmadığını ve ücretlerinde iyileştirilmediğini söyleyen doktorların Türkiye’den gidişi sürüyor. Son yıllarda artan hekim göçü bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ekimde gidenler rekor tazeledi.

Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerine giden Türk doktorların göçü TTB verileri ile bir kez daha ortaya konuldu. Yurt dışına gitmek için TTB’ye ‘İyi Hal Belgesi’ başvuru sayısı ekimde 215, 2022’nin ilk 10 ayında ise 2 bin 153 oldu.

2021’de ise giden doktorların sayısı bin 405’ti. Rakamlara bakıldığında hekim göçünün 2022’de 2021’i neredeyse ikiye katlayacağı belirtiliyor.

Resim

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler