Sosyal Medya

Genel

The Guardian: Alzheimer tedavisinde ‘çığır açabilecek’ gelişme

Alzheimer tedavisinde çığır açabilecek yeni bir gelişme kaydedildi. Araştırmacılar, Alzheimer tedavisinde yeni bir dönem olarak niteledikleri ilacın klinik test sonuçlarında,…

The Guardian: Alzheimer tedavisinde ‘çığır açabilecek’ gelişme

Alzheimer tedavisinde çığır açabilecek yeni bir gelişme kaydedildi. Araştırmacılar, Alzheimer tedavisinde yeni bir dönem olarak niteledikleri ilacın klinik test sonuçlarında, ilacın hastalığın erken evrelerinde hastaların bilişsel gerilemesini yavaşlattığını tespit etti.

The Guardian’da yer alan habere göre, Alzheimer tedavisinde yıllardır süren başarısız girişimlere rağmen bilim insanlarının çabaları sonucu hastalığın tedavisinde çığır olabilecek bir ilaç geliştirildi.

University College London’ın Demans Araştırması Enstitüsü Direktörü Bart De Strooper, klinik test sonuçlarıyla ilgili “İlk defa bir ilaç Alzheimer hastaları için gerçek bir tedavi seçeneği sunuyor. Klinik faydaları şimdilik sınırlı olsa da zamanla daha belirgin olmaları beklenebilir” dedi.

Lecanemab isimli ilacın beyni inşa eden beta amyloid isimli proteinleri temizleyen antikor tedavisi sunduğu belirtildi.

İlacı ABD’de Biogen ve Japonya’da Eisai isimli firmalar geliştirdi.

New England Journal of Medicine’de yer alan klinik test sonuçları incelenen neredeyse 1800 hastanın 18 ay içinde yüzde 27’sinin mental kapasitelerindeki gerilemenin yavaşladığı görüldü. 

Dünya genelinde demansla yaşayan 55 milyon insanın neredeyse üçte ikisi Alzheimer hastalığına sahip.

 

 

t24.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler