Sosyal Medya

Genel

PayTR Link ile Ödeme: Para Transferinde Yeni Dönem

Gün geçtikçe daha fazla firma sosyal medya ve web üzerinden satışa yönelmekte. Online platformlarda ödeme işlemleri ise giderek önem kazanıyor.…

PayTR Link ile Ödeme: Para Transferinde Yeni Dönem

Gün geçtikçe daha fazla firma sosyal medya ve web üzerinden satışa yönelmekte. Online platformlarda ödeme işlemleri ise giderek önem kazanıyor. PayTR Link İle Ödeme Sistemi ile şirketinizin ödeme işlemleri hiç olmadığı kadar hızlı, kolay ve güvenilir. 

Link ile ödeme, başta sosyal medya üzerinden satış gerçekleştiren, yurt dışına satış yapan, POS cihazı olmayan veya web sitesi bulunmayıp, e-ticareti, web sitesi haricindeki e-platformlar üzerinden faaliyet gösteren firmalar için, Elektronik posta, Whatsapp veya SMS üzerinden link oluşturarak gerçekleştirilen bir ödeme transfer yöntemidir. Havale, EFT, mobil POS, Sanal POS, mail order gibi ödeme yöntemlerinin alternatifi olan PayTR Link ile ödeme, web siteniz olmasa bile güvenli bağlantı üzerinden, kredi kartları ve banka kartıyla link üzerinden ödeme yapılabilmesini sağlar. Kendi oluşturacağınız linkin, alıcı ile paylaşılmasını takiben, birkaç saniye içinde ödeme transferi almanızı mümkün kılan, yeni, hızlı, güvenli ve kolay kullanımlı bir ödeme transfer yöntemidir. Müşterilerinizi/ Bayilerinizi, link aracılığıyla, tek kullanımlık ve güvenli bir web sayfası bağlantısına yönlendirerek, ödemenin son derece basitçe ve süratle yapılabilmesini olanaklı kılar. Kendi web siteniz e-ticareti desteklemiyorsa, hatta bir web siteniz olmasa dahi kullanabileceğiniz bir sistemdir. E- ticaret haricinde, örneğin bağış toplamak gibi bir etkinlik planlıyorsanız veya web sitesi kurma süreçlerini beklemeden satış, tahsilat gibi faaliyetlerinizi yürütmek istediğinizde, hatta sadece çok kolay ve hızlı olduğu için kullanmak istediğinizde, tek yapmanız gereken, hemen PayTR üzerinden bir link oluşturmak.

Link ile Ödeme Nedir?

Link ile ödeme alma yöntemi, şahıs şirketlerinden, kurumsal firmalara varana dek, çok çeşitli faaliyet katmanlarında kullanılmaktadır. İşletmenin hacmi, ticari faaliyet yoğunluğu ne kadar olursa olsun, maksimum seviyede güvenlik sunan bu yöntem, artık en güçlü tahsilat yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Serbest çalışanlar, ağırlıklı olarak online hizmet veren bireysel şirketler ve kurumlar, kiralama hizmeti sunan firmalar, dernekler, birlikler, sosyal yardım ve sivil toplum kuruluşları ve daha onlarca farklı alanda faaliyet gösteren şirketler tarafından kullanılmakta olan bir yöntemdir.

Bu yöntem, web sitesi oluşturma gerekliliği olmaksızın, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden satış gerçekleştirmek isteyenler, evde yaptıkları küçük çaplı üretim üzerinden ek gelir elde etmek isteyenler, internet üzerindeki platformlar aracılığıyla satış gerçekleştirenler, fiziksel mağazası olmayan, ya da bu tür bir girişim için yatırım yapmadan önce, ürün ve fikirlerini sahada ve gerçek tüketici ile denemek isteyenler, online satışın, bugünün ve geleceğin işi olduğunu düşünenler için en başarılı ödeme alma seçeneği olarak, göze çarpıyor.

Bireysel satış faaliyetleriniz veya kurumsal bir firma olarak link ile ödemenizi hızlı alabilmenizin mümkün olması haricinde, birçok başka avantaj da söz konusu. Bunların en önemlilerinden bir tanesi link ile ödeme almak için herhangi bir entegrasyon işlemine gerek bulunmamasıdır. Bu sayede, bir kurulum ve aktivasyon süreci olmadan, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret özellikli bir web sitesi kurmanın maliyetine katlanmadan satış yapabilmenize olanak sağlayan bu durum, müşterileriniz tarafında da son derece kolay kullanımlı ve hızlı bir seçenek olduğu için ticari faaliyetinizi destekleyici niteliğe sahiptir. Günümüzde online alışveriş konusunda, tüketiciler için tercih edilebilir olmanın en başta gelen özelliklerinin başında güvenlik geliyor. Link ile ödeme yöntemi, yüksek düzeydeki koruma ve güvenlik önlemleri sayesinde, müşterilerinizin alışveriş ve ödeme süreçlerini, güven içinde tamamlamasını da sağlıyor.

Link ile Ödeme Nasıl Gerçekleştirilir?

Başlangıçta tarafınıza tanımlanacak olan kullanıcı bilgileri ile bilgisayarınız veya App Store, Google Play mağazalarından mobil telefonunuza indirebileceğiniz PayTR mağaza uygulaması üzerinden, erişebileceğiniz PayTR mağaza paneline giriş yaptığınızda, Linkle ödeme sistemini kullanabilirsiniz. Bu aşamada oluşturacağınız ödeme linkinin tüm detayları, sizin tercihinize kalmış durumda. Belirleyeceğiniz tahsilat tutarını, transfer edilecek para birimini, yurt içi kartlar için sunulan taksitlendirme seçeneklerini değerlendirmek ve alıcınıza peşin fiyatına taksitlendirme veya vade seçeneği sunmak isterseniz, taksit sayısını istediğiniz şekilde belirlemek size kalmış. Bu yöntemle oluşturduğunuz linki, müşteriniz veya bayinizle, ister E-posta veya Whatsapp ile isterseniz, SMS üzerinden paylaşabilirsiniz. Geriye sadece müşterinizin ya da bayinizin tarafınızdan gönderilen linki açtığında, karşısına çıkacak ekrana, ödemeyi gerçekleştireceği kart bilgilerinin, girişini yapması kalıyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra ise birkaç saniye içinde ödemenizin transferi, gerçekleşiyor. Şirket olmadan kredi kartı ile ödeme alma konusunda da kullanım kolaylığı sağlayan bu servis, sosyal medya üzerinden, şirket kurma gereksinimi olmadan, kredi kartıyla satış yapmak isteyenler için sağladığı bu kolaylıkla, ön plana çıkıyor.

Ödeme Linki Oluşturma Adımları Nelerdir?

1) Bilgisayarınız veya mobil cihazınızdan PayTR mağaza paneline giriş yapın. Linkle ödeme sayfasına gelerek, tahsil edeceğiniz tutarın girişini yapın.

2) Ödeme için belirlediğiniz para birimini işaretleyin.

3) Yurt içi kartlarla TL üzerinden taksitlendirme yapmak isterseniz, maksimum taksit sayısını belirleyin.

4) Tercihinize göre, peşin fiyatına taksit seçeneği ve vade ayarlarını düzenleyin ve linki oluştur butonuna tıklayın

5) Oluşturduğunuz linki, e-mail, SMS ya da WhatsApp üzerinden müşterinize /bayinize gönderin.

6) Müşteriniz/bayiniz, kendisine ulaşan linke tıklayarak, kendisi için açılan ekranda kart bilgilerinin girişini yapıp, bir kaç saniye içinde ve güvenle ödeme transferini tamamlasın.

Linkle Ödeme almak için POS sahibi olunması gerekli midir?

Sanal POS sahibi olan tüm üye işyerleri linkle ödeme hizmetinden yararlanabileceği gibi, Sanal POS sahibi olmayan işletmeler de PayTR’a online başvuru yaparak Link ile Ödeme hizmetinden yararlanabilirler.

Link ile Ödeme Sisteminde Hangi Kartlarla Ödeme Alınabilir?

American Express, VISA Card, MasterCard kredi ve banka kartları beraberinde, UnionPay, Troy, BKM Express, Tosla kartlar ile ödeme alınabilmektedir.

Linkle ödeme hizmeti için PayTR’a nasıl başvurulur?

PayTR sisteminde kayıtlı üye işyerleri, mağaza paneli ‘Linkle Ödeme’ sayfasındaki, linkle ödeme hizmetinden herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yararlanabilir. Yeni başvuru yapacak şahıs ve işletmeler ise, “link ile ödeme” hizmeti için kolayca başvuruda bulunabilirler.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler