Sosyal Medya

Genel

Metropoll anketi: AKP ve MHP oranı dikkat çekti

Metropoll Araştırma şirketinin katılımcılara “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?” diye sorduğu anketin sonuçları açıklandı. Ankete katılanların yüzde 72,9’u ‘laik ve…

Metropoll anketi: AKP ve MHP oranı dikkat çekti

Metropoll Araştırma şirketinin katılımcılara “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?” diye sorduğu anketin sonuçları açıklandı. Ankete katılanların yüzde 72,9’u ‘laik ve demokratik’ bir Türkiye’de yaşamak istediğini belirtti. Cumhur İttifakı’nı kapsayan AK Parti ve MHP’lilerin oranı ise dikkat çekti.

Metropoll Araştırma, vatandaşlara “Nasıl bir Türkiye’de yaşamak istersiniz?” diye sorduğu anketin sonucu belli oldu. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 72,9’u laik ve demokratik bir Türkiye istediğini belirtirken partilere göre ayrıldığında ise Cumhur İttifakı seçmeninin oranı dikkat çekti.

Katılımcıların yüzde 72,9’u “laik ve demokratik” bir Türkiye’de yaşamak istediğini söylerken, yüzde 18,5’i ise “muhafazakar ve otoriter” bir Türkiye’de yaşamak istediğini belirtti. Katılımcıların yüzde 8,5’i ise soruyu yanıtsız bıraktı.

Parti tabanlarına bakıldığında da, laik ve demokratik bir Türkiye isteyen AK Parti seçmeni oranı yüzde 58, MHP seçmeni oranı yüzde 75 oldu.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler