Sosyal Medya

Genel

İsmail Küçükkaya – Gıda Mühendisi Bülent Şık:  Çocuklar hanelerde ve okullarda aç!

Gıda enflasyonu en zayıf halka çocukları vurdu

İsmail Küçükkaya – Gıda Mühendisi Bülent Şık:  Çocuklar hanelerde ve okullarda aç!

 

FÖŞ yorumu: 1 yıl önce Türkiye’de bqşlıca ekonomik sıkıntıları sırala deseler, istihdam ve kapanan KOBİ’ler derdim. 6 ay önce, işisizlik ve enflasyon. Son 3 aydır ise yoksulluk ve açlık diyorum.

Gıda mühendisi Bülent Şık’a göre, çocuklarda gıda enflasyonu sonucu yetersiz beslenme ve gelişme bozuklukları yaygınlaştı. Bir nesli kaybetmek üzereyiz.

Muhalefet TBMM’nde  ilk ve orta öğretimde ücretsiz öğle yemeği için kanun teklif veriyor, AKP-MHP oylarıyla reddedliyor.

CHP’li belediyeler okullara bedava yemek servisi yapıyor, MEB okullara girişi yasaklıyor. İzmit’te AKP-MHP’li belediye meclisi üyelerinin oylarıyla okullara ücretsiz öğün teklifi reddedliyor.

“Halkımız enflayon alıştı” diyenleri bir kez olsun empati yapmaya davet ediyorum. Açlığa alışılmaz, yavruların mahrumiyetine aileler dayanamaz.  Enflasyon artık soysal dokuyu harap eden, gençlerimizin geleceğinden çalan bir kansere dönüştü.  Hükümet, YEM’yle cari açığı kapatmak, TCMB bankalarla sidik yarıştırmak  derdinde.

Bu ülkede “Döviz kaç TL olur?” başlıklı video çeksem, en az 100 bin kişi izler. Açlıkla ilgili videoyu 500 kişi izlemiş.  Biz gerçekten bir toplum muyuz? Yoksa aynı yörede yaşayan yabancılar sürüsü mü?

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler