Sosyal Medya

Genel

IPSOS: 33 ülkede 3 kişiden 2’si, Türkiye’de her 10 kişiden 4’ü mutlu olduğunu söylüyor

Uzmanlar yaptıkları global araştırmalarda mental yorgunluğun her dönemden daha yüksek olduğunu tespit ediyor. 2011’den bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Ipsos…

IPSOS: 33 ülkede 3 kişiden 2’si, Türkiye’de her 10 kişiden 4’ü mutlu olduğunu söylüyor

Uzmanlar yaptıkları global araştırmalarda mental yorgunluğun her dönemden daha yüksek olduğunu tespit ediyor.

2011’den bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen Ipsos Global Advisor araştırmasının 2021 sonuçlarını tüm dünyada açıklandı.

Çalışmaya dahil olan 30 ülkenin ortalaması pandeminin ikinci yılı olan 2020 senesine kıyasla; “her şeyi göz önünde bulundurarak ne derece mutlu olduğunuzu belirtir misiniz” sorusuna verilen yanıtlar incelendiğinde ortalama olarak,  yüzde 4 artış gösteriyor. Yanıtlarda 3 bireyden 2’si “mutlu” olduğunu söylüyor. Bununla birlikte birçok ülkede mutluluk düzeylerinde gözle görülür değişimler izleniyor.

 

Mutluluk oranı artan ülkeler

Peru başta olmak üzere; Meksika, Şili, İspanya, Güney Afrika ve Hindistan 2020 senesine göre mutluluk oranını en yüksek oranda artıran ülkeler olarak dikkat çekiyor.

 

Türkiye’de 10 vatandaştan 4’ü mutlu olduğunu belirtiyor

 

Salgın ve ekonomik problemlerin toplumun ruh halini etkilemesiyle birlikte Türkiye’de “mutlu” olduğunu belirtenlerin oranı son yılda düşüş göstermekte. Ipsos Global Mutluluk araştırması’na göre Türkiye’de 2020 yılında 10 kişiden 6’sı mutlu olduğunu ifade ederken, 2021 sonunda 10 kişiden 4’ü mutlu olduğunu belirtiyor.

 

 

 

Mutlu olma oranı sene karşılaştırması

Araştırmaya göre 2019 yılında “Çok mutluyum” ve “Biraz mutluyum” diyenlerin oranı yüzde 53 iken, 2020’de yüzde 59’a yükseldi. Ancak 2021’de mutlu olduğunu söyleyenlerin oranının 17 puan azalarak yüzde 52’ye düştüğü görülüyor.

 

 

Kaynak:  Haberdar.com (IndyTurk’den alınmış)

 

Türkiye’nin dörtte üçü “yolsuzluk arttı” diyor!

 

Türkiye’de çocuk ve genç olmak: Ekonomik kriz, beyin göçü & çocuk işçilik | Güldem Atabay

 

Gezici: “Halkın yüzde 68,9’u AKP ülkeyi yönetemiyor diyor”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler