Sosyal Medya

Genel

YENİLEME:  Botaş, Rusya’dan gaz ödemelerini 2024’e kadar ertelemesini istedi mi?

Rus gazı krediye mi bağlanacak?

YENİLEME:  Botaş, Rusya’dan gaz ödemelerini 2024’e kadar ertelemesini istedi mi?

Rus basınına konuşan Türk yetkili, Ankara’nın Rusya’nın gaz ödemelerini 2024’e ertelemek istediği iddialarını yalanladı

 

Kaynak:  T24 Dış Haberler

 

Rus basınına açıklamalarda bulunan bir Türk yetkili, Ankara’nın Rusya’dan Türkiye’nin doğalgaz ödemelerinin bir kısmını ertelemesini istediği iddialarını yalanladı.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan kaynak, “Ankara ve Moskova, Rus gazının ödemelerinin ertelenmesini tartışmıyor, fiyat konusunda müzakereler sürüyor” dedi.

Kaynak, “Avrupa borsalarının fiyatlarını dikkate almadan önce fiyat yüksekti. Şimdi şartlar değişti, bildiğiniz gibi kısmi ödeme konusunda anlaşmaya varıldı” diye konuştu.

“Gaz için müzakerelerde bir sorun yok” diyen Türk kaynak, “Her şey iki ülkenin liderinin güven ve tutumuna dayanıyor” ifadelerini kullandı.

Dün Bloomberg’de yer alan habere göre; isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, BOTAŞ’ın, ödemelerinin bir kısmını 2024’e ertelemek istediğini aktarmıştı.

Euronews’un Bloomberg’ten aktardığına göre,  Türkiye’nin Rusya’dan doğal gaz ödemelerini 2024’e kadar ertelemesini istediği iddia edildi.

 

Bloomberg’in konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberde, kamu kuruluşu Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) doğal gaz ödemelerinin 2024’e kadar ertelenmesi için Rusya’dan talepte bulunduğu aktarıldı.

 

Yine aynı kaynaklar, BOTAŞ ile Rus yetkililer arasında konuyla ilgili yapıldığı iddia edilen özel görüşmelerin sonuçlarının henüz netlik kazanmadığını söyledi.

 

Şimdilik yorumsuz veriyoruz. Ankara ve ABD-AB’den yorum gelince  yenileyeceğiz….

 

FÖŞ:  Türkiye, Yine Yaptırım Tehdidi Altında!

 

Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz indirimi

 

Bloomberg: Rusya Türkiye’ye borç mu verecek?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler