Sosyal Medya

Genel

Davutoğlu siyasi partilere seslendi: Çözüm vakti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal teminat almadaki karşılıklı adımlarının ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, iki isme de…

Davutoğlu siyasi partilere seslendi: Çözüm vakti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünü yasal teminat almadaki karşılıklı adımlarının ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, iki isme de teşekkür ederek tüm siyasi parti ve milletvekillerine “özgürlükçü bir çizgide buluşma çağrısı” yaptı. Davutoğlu, “Cumhuriyetin 100. yılına girerken bütün kritik fay hatlarını aşmak ve cumhuriyetimizi yeniden özgürlükçü bir demokrasiyle taçlandırmamız gerekir. Başörtü yasağını artık tarihe gömmenin vakti geldi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı yönde CHP, başörtüsü hakkını teminat altına almak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifinde bulundu. Teklifin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin konuşurken, Türkiye’de verdikleri mücadele sayesinde başörtüsü meselesi kalmadığını söyleyerek “Eğer dürüstsen, samimiysen bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” çağrısında bulundu.

Gündemden düşmeyen meseleye ilişkin, kanun teklifini açıkladığı ilk günden Kılıçdaroğlu’na desteğini ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu siyasi uzlaşma iklimi için Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’a teşekkür ederek tüm siyasi parti ve milletvekillerine “özgürlükçü bir çizgide buluşma çağrısı” yaptı.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’nin açılmasından hemen sonra Kılıçdaroğlu’nun başörtüsünün yasal teminat altına alınması konusunda yaptığı açıklama ve sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği cevap yeni bir siyasi iklim oluşturmuştur. Üsluptaki tartışmaları bir kenara koyarsak, Kılıçdaroğlu bir kapı aralamış, sayın Cumhurbaşkanı da anayasal bir düzenleme teklifinde bulunmuştur. Ben her şeyden önce iki genel başkana da teşekkür ederim.

Cumhuriyetin 100. yılına girerken bütün kritik fay hatlarını aşmak ve cumhuriyetimizi yeniden özgürlükçü bir demokrasiyle taçlandırmamız gerekir. Başörtü yasağını artık tarihe gömmenin vakti geldi. Sayın cumhurbaşkanı da başörtü yasağının kalktığını vurgulayarak diğer yandan anayasal bir düzenlemeye de ihtiyaç olduğunu söyleyerek aslında bu konunun her yönetimin gündemine gelebileceğini belirtti.

Şimdi sayın Kılıçdaroğlu, sayın Erdoğan’a ve Meclis’teki tüm partilere çağrıda bulunuyorum. Gelin bu yasaya imza atalım.

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler