Sosyal Medya

Genel

Boru hattına sabotaj petrol fiyatlarını hoplattı

Petrol boru hattındaki patlama Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ulaşımı durdurdu. Patlama sonucu çıkan yangın saatler süren çalışma sonucu söndürüldü.   Pazarcık ilçesindeki…

Boru hattına sabotaj petrol fiyatlarını hoplattı

Petrol boru hattındaki patlama Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki ulaşımı durdurdu. Patlama sonucu çıkan yangın saatler süren çalışma sonucu söndürüldü.

 

Pazarcık ilçesindeki petrol boru hattında meydana gelen patlama nedeniyle çıkan yangın söndürüldü.

 

 

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’ndeki bir petrol boru hattında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

 

Patlamanın ardından çıkan yangın, Kahramanmaraş-Gaziantep karayoluna da sıçradı. Yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi, karayolu çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

 

 

 

BOTAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı’nın yaklaşık 511. kilometresinde henüz belirlenemeyen nedenle patlama olduğu ve bunun sonucunda yangın meydana geldiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

 

“Başta BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye teşkilatları ile güvenlik birimleri olmak üzere tüm ekiplerimizin özverili çalışması sonucu yangın tamamen söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Petrol boru hattı gerekli tedbirlerin alınmasına müteakip en kısa sürede devreye alınacaktır.”

 

 

BloombergHT:  Kahramanmaraş’taki patlama petrol fiyatlarına yansıdı

 

Kahramanmaraşta’ki Irak-Türkiye boru hattında yaşanan patlama sonrasında günlük 450 bin varillik petrol transferi dururken, petrol fiyatları çarşamba gününe yükselişle başladı.

Petrol fiyatları, yakıt tüketiminin toparlanması ve stoklardaki düşüşle beraber yükselirken Kahramanmaraş’ta petrol boru hattında yaşanan yangında piyasaları etkiledi.

Brent petrolün yakın vadedeki teslim kontratları ile uzak vadedeki teslim kontratları arasındaki fark artarak Kasım ortasından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Yakın vade ve uzak vade kontratlar arasındaki fiyat farkının artması piyasada fiyatların yükseliş trendinde olduğuna işaret ediyor.

 

 

TSİ 09:00’da Brent petrol Asya’da $86.50/varille 7 yılın zirvesinde işlem görüyor.

 

Kaynak:  Oil rises to 7-year high as Turkey outage adds to tight supply Outlook

 

Brent petrolün varil fiyatı yeniden 84 doların üzerinde

 

Uluslararası Enerji Ajansı 2022 petrol talebi tahminini düşürdü

 

OPEC uyardı: Petrol satışları küresel piyasalarda arz fazlasını büyütebilir

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler