Sosyal Medya

Genel

ABD Dışişleri Bakanlığı: Füze sevkiyatını önlemek için askeri seçenekler masada

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Rusya’ya olası füze sevkiyatını önlemek için askeri seçeneklerin de masada olduğu sinyalini verirken, Savunma Bakanlığı (Pentagon)…

ABD Dışişleri Bakanlığı: Füze sevkiyatını önlemek için askeri seçenekler masada

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Rusya’ya olası füze sevkiyatını önlemek için askeri seçeneklerin de masada olduğu sinyalini verirken, Savunma Bakanlığı (Pentagon) askeri seçeneklerden ziyade yaptırımları işaret etti.

İran’ın kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) yanı sıra Rusya’ya seyir füzesi vereceği iddiaları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararları kapsamında yaptırıma tabi İran füzelerinin sevkiyatına ABD’nin nasıl karşılık vereceği sorularını beraberinde getirdi.

Günlük basın toplantısında “İran’ın Rusya’ya olası füze sevkiyatını engelleyip engellemeyeceği” sorularına yanıt veren Dişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Elbette ki karşı koyabilir ve niyetimiz bu yönde. Her türlü aracı kullanacağız” dedi.

ABD’nin İran’ın Ortadoğu’daki ‘kötü niyetli faaliyetlerine’ karşı çeşitli araçlar kullandığını belirten Price, “İran’ın tehdit ağına karşı yaptırımları kullandık. İran’ın Yemen’de desteklediği gruplara gönderdiği silahlara müdahalesi dahil ABD ordusunun müdahalelerini kullandık. Burada konuşabildiğim ve konuşamadığım çok sayıda araç ve yetkiyi kullandık. Bu konuda (İran’ın Rusya’ya füze sevkiyatı) niyetimiz ve buna karşı koymak için her aracı kullanacağız” dedi.

Price, ABD’nin İran’ın füze sevkiyatını engellemek üzere askeri müdahale yöntemine başvurup başvurmayacağı sorusuna karşılık bu konuya girmeyeceğini vurguladı ve “Bu tehdidi etkili bir şekilde engellemek için yakın ortaklarımızla koordinasyon içerisinde tüm seçeneklerimize bakacağız” dedi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “ABD ordusunun İran’ın silah sevkiyatına herhangi bir şekilde müdahale edeceğine dair duyurabileceğim bir şey yok” diye konuştu.

Ryder, Dışişleri ile Beyaz Saray’ın bu silah sevkiyatını engellemek için yaptırımlar dahil birçok çabayı konuştuğunu belirtti.

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler