Sosyal Medya

Ekonomi

VİOP Kapsamı ve Merak Edilenler

Risklerden korunarak yatırımlarını değerlendirmek isteyenlerin tercih ettiği piyasalardan biri olan VİOP, son dönemin merak edilen kavramları arasında geliyor...

VİOP Kapsamı ve Merak Edilenler

Risklerden korunarak yatırımlarını değerlendirmek isteyenlerin tercih ettiği piyasalardan biri olan VİOP, son dönemin merak edilen kavramları arasında geliyor. Haliyle yeni hesap açılışları döneminde VİOP nedir sorusunun sıkça duyulmasına neden oluyor.

İstanbul Borsa kapsamında alım ve satım işlemi gören vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerin yanı sıra türev ürünleri de kapsayan bu piyasa fiyat düşüşlerinden yararlanma imkanı gibi farklı avantajlarıyla öne çıkıyor. Tüm bunlar karmaşık veya eksik geliyorsa merak etmeyin, sizler de VİOP nedir sorusuna yanıt veriyor ve risklerden korunarak altın, döviz, enerji gibi farklı araçları değerlendirmenize yardımcı oluyoruz.

VİOP Nedir ve Hangi Sözleşmeleri Kapsar?

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın kısaltılması olan VİOP nedir sorusunun açıklanması için Sermaye Piyasası Kurulu’nun yaptığı açıklamaya yakından bakmak gerekebilir. Bu tanıma göre VİOP nedir sorusu Borsa İstanbul kapsamında işlem gören piyasa araçlarını kapsar. Organize borsalardan biri olan VİOP, düzenlenmiş opsiyon sözleşmeleri ve vadeli işlem sözleşmelerin yanı sıra türev araçların da dijital olarak alım ve satımının gerçekleştirdiği piyasalardır. Bunlar tarımsal ürün, enerji ürünü, metal gibi mallar, hisse senetleri, senet endeksleri veya dövize bağlı olarak düzenlenen vadeli işlem sözleşmeleri olabilir. Önceden belirlenmiş olan miktar ve bedeldeki finansal göstergenin alım satım yükümlülüğünü sağlayan sözleşmelerdir. Bu sözleşmelerin değerlendirildiği piyasa ise VİOP nedir sorusunun yanıtlarından biridir.

Opsiyon alan taraf, ödediği opsiyon primine karşılık belirli bir vadeye kadar, yine önceden belirlenmiş olan bedel, miktar ve özellikteki finansal göstergenin, malın ya da dövizin satan tarafın yükümlülüğünü üstlenebilir. Bu sorumluluğu ve hakkı sağlayan sözleşmeler ise opsiyon sözleşmeli olarak adlandırılır. VİOP nedir sorusuna yanıt olarak da bu sözleşmelerin de işlem gördüğü piyasa olarak yanıt verilebilir.

VİOP Nedir ve Nasıl Hesap Açılır?

Yatırımlarını güvence altına almak isteyen yatırımcıların ilgisini çeken borsa fırsatları, VİOP nedir sorusuna yanıt alırken aynı zamanda kolaylıkla hesap açılışı da gerçekleştirebileceğiniz Akbank şubelerinde sizleri bekliyor. Akbank mobil uygulaması aracılığıyla altın ve benzeri yatırım araçlarınızı piyasa hareketliliklerini değerlendirerek güvenli bir şekilde katlayabilir, alım satım işlemlerindeki %0 stopaj fırsatından yararlanabilirsiniz. VİOP nedir sorusunu aldığınız yanıtla hesap açılışınızı hızlıca gerçekleştirebilir ve vadeli piyasalardaki farklı portföy çeşitlendirmesinden yararlanarak risk azaltmak için değişik seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Piyasadaki fiyat düşüşlerinden de yararlanma imkanı sunan VİOP ile işlemlerin Takasbank garantisi altına alındığını da eklemekte fayda var. Düşük başlangıç teminatı ve verginin yanında bu şekilde karşı taraf risklerini de azaltmasıyla avantajlarını arttıran VİOP fırsatlarını Akbank ile şimdi keşfedebilirsiniz. Şubeye gitmeye dahi gereksinim duymadan Akbank Mobil, Akbank İnternet veya diğer hızlı kanallar ile VİOP hesabınızın açılışını gerçekleştirebilir ve tüm işlemleri nerede olursanız olun mobil kanallar üzerinden yapmanın kolaylığına sahip olabilirsiniz. Akbank İnternet üzerinden giriş yaparak müşteri numaranız ve TC kimlik numaranız gibi kısa bilgilerle açılışı gerçekleştirin, VİOP nedir sorusuna aldığınız yanıtları altın, döviz ve diğer ürünlerin değerlemesine dönüştürmeye başlayın.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler