Sosyal Medya

Ekonomi

Nebati’ye karşı AKP içinden karşı rüzgarlar…

Hükümetin ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ adı altında uygulamaya soktuğu paketten de sonuç alınamaması AKP kulislerinde tartışmalara neden oldu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde…

Nebati’ye karşı AKP içinden karşı rüzgarlar…

Hükümetin ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ adı altında uygulamaya soktuğu paketten de sonuç alınamaması AKP kulislerinde tartışmalara neden oldu. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP Genel Merkezi bünyesinde, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığında oluşturulan seçim stratejisi ekibinin son toplantısında da gündeme geldi.

AKP içerisinde yeni ekonomi modeline yönelik endişe ve eleştirilerin dile getirildiği, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığında oluşturulan seçim stratejisi ekibinin son toplantısında da bu endişelerin gündeme geldiği belirtildi.

Fiyat artışları ve enflasyonun konuşulduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bir sonraki toplantıya davet edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Toplantıda, kiralara müdahale ve belli ürünlere sabit fiyat uygulaması da tartışıldı.

Türkiye gazetesinden Yüce Kayaoğlu’nun AKP kulislerinden aktardığı haberde, şu ifadelere yer verildi:

“AKP kulislerinde bir süredir, yeni ekonomi modeline yönelik endişe ve eleştiriler dile getiriliyordu. Edinilen bilgilere göre bu konu, AKP Genel Merkezi bünyesinde, Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş başkanlığında oluşturulan seçim stratejisi ekibinin son toplantısında da gündeme geldi. Toplantıda geçim sıkıntısı, fiyat artışları ve enflasyon konusunda yapılması gerekenler ve öneriler değerlendirildi. Strateji ekibi tarafından, önceliğin enflasyonla mücadeleye verilmesi gerektiği ve para politikasına yönelik yeni adımların atılmasına yönelik görüşler dile getirildi. Tartışılan bu önerilerin değerlendirilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bir sonraki toplantıya davet edilmesi kararlaştırıldı. Nebati’nin önümüzdeki günlerde AK Parti seçim strateji ekibinin yapacağı toplantıya katılacağı ve yeni ekonomik modelle ilgili bilgilendirme yapacağı belirtildi. Toplantıda strateji ekibi de kendi görüş ve önerilerini anlatacak.

Strateji ekibinin toplantısında, kiralara müdahale ve belli ürünlere sabit fiyat uygulaması gibi öneriler de masaya geldi. Bu önerilerin serbest piyasa ekonomisinin mantığına aykırı olduğuna, girdi fiyatlarının sürekli artış gösterdiği bir ortamda ev fiyatlarına veya kiralara müdahale edilemeyeceğine dikkat çekiliyor.

Toplantılarda “Eğer inşaat girdi fiyatlarına müdahale etmiyorsanız, ev fiyatlarına da edemezsiniz. Kamu olarak yapılacak tek şey, kamu alanındaki fiyatları belirlemek, en fazla TOKİ’nin yapacağı evlerin uygun fiyatla satılması şeklinde bir adım olabilir” değerlendirilmesi yapıldı. AKP kaynakları, Nebati ile yapılacak toplantıda bu konunun da gündeme geleceğini kaydetti.”

+gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler