Sosyal Medya

Döviz

Nebati: “Gerektiğinde aksiyonlar almaya hazırız”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 7’ncisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) video konferans yöntemiyle katıldı.…

Nebati: “Gerektiğinde aksiyonlar almaya hazırız”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 7’ncisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) video konferans yöntemiyle katıldı.

Konuşmasında, Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı gelişmeleri ve bunların ülke ekonomisi açısından oluşturabileceği etkileri izlediklerini ve değerlendirdiklerini söyleyen Nebati “Henüz net resmi görmek için çok erken olmakla birlikte bu gerilimin bize başta enerji ithalatı, turizm ve ihracat alanında yansımaları olacağını değerlendiriyoruz” dedi. Küresel ekonomideki toparlanmanın etkisiyle halihazırda artış gösteren enerji fiyatlarının bu gerginlikle daha da artışa geçtiğini gözlemlediklerini ifade etti ve ekledi: “Olayın ekonomik boyutunu tüm alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz. Gerektiğinde zamanlı aksiyonları almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

Gazete Duvar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler