Sosyal Medya

Ekonomi

Nebati: Fiyat şişirenlere tolerans göstermeyeceğiz

Bakan Nebati, “Fiyat istikrarına büyük önem veriyor ve enflasyonla mücadeleye yönelik canla başla çalışıyoruz. Nedensizce artan fiyatlara, stokçuluğa, fırsatçılığa izin…

Nebati: Fiyat şişirenlere tolerans göstermeyeceğiz

Bakan Nebati, “Fiyat istikrarına büyük önem veriyor ve enflasyonla mücadeleye yönelik canla başla çalışıyoruz. Nedensizce artan fiyatlara, stokçuluğa, fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Enflasyonla mücadele timlerimiz sahada, görevlerini yapıyor. Fiyatları suni olarak şişirenlere tolerans göstermeyeceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Anadolu 500 Ödül Töreni’ne video mesaj gönderdi. Bakan Nebati, enflasyonun öncelikli gündem maddesi olduğunu söyleyerek, fiyat istikrarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Enflasyonla mücadeleye yönelik canla başla çalıştıklarını aktaran Bakan Nebati, nedensizce artan fiyatlara, stokçuluğa, fırsatçılığa izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Bakan Nebati, “Üretimin ülkemizin dört bir yanına yayılmış olması bizi gururlandırıyor. Tüm illerimiz ihracat yapar hale geldi. İlk defa ihracat yapan şirketlerimizin haberlerini aldıkça da göğsümüz kabarıyor. Şirketlerimiz bu kadar gayretliyken, hükümet olarak biz de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan, üreten, ihracat yapan, istihdam oluşturan herkesin önünü açmaya devam ediyoruz. Üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve girişimcilerimize farklı alanlarda destekler veriyoruz. Son dönemde bu destekleri selektif bir yaklaşımla artırmaya devam ettik. Şubat ayında duyurduğumuz KGF destekli 60 milyar lira tutarındaki 3 destek programı yanında 100 milyar lirasını ihracatçılarımıza, 50 milyar lirasını da turizmcilerimize tahsis ettiğimiz yeni destek programımız yine bu anlayışımızın eseridir” diye konuştu.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler