Sosyal Medya

Borsa

Morgan Stanley, kripto ETF’lerine dikkat çekti!

BTCHaber TV yaptığı yayınlarla Türk kripto ve finans piyasalarına ışık tutmaya devam ediyor. Emirhan Erdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu finans piyasalarındaki son gelişmelerle birlikte gündemi değerlendirdi ve analizlerini paylaştı...

Morgan Stanley, kripto ETF’lerine dikkat çekti!

BTCHaber TV yaptığı yayınlarla Türk kripto ve finans piyasalarına ışık tutmaya devam ediyor. Emirhan Erdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu finans piyasalarındaki son gelişmelerle birlikte gündemi değerlendirdi ve analizlerini paylaştı. Programda; BNB Coine yapılan saldırı, Morgan Stanleynin kripto ETFlerine dikkat çekmesi ve Charles Hoskinson’ın Ripple davasına ilişkin tutumu gibi birçok konu ele alındı.

Kripto para ve blokzincir ile ilgili en son haberleri okurlarıyla buluşturan BTCHaberin YouTube kanalı BTCHaber TV, yaptığı yayınlarla kripto para, blockchain ve küresel ekonomideki gelişmeleri izleyicileriyle buluşturuyor. Bu hafta yayınlanan programda; BNB Coine yapılan saldırı, Morgan Stanleynin kripto ETFlerine dikkat çekmesi ve Charles Hoskinson’ın Ripple davasına ilişkin tutumu gibi gündem maddeleri ele alındı. Kıvılcım Harika Ertunç’un moderatörlüğündeki yayında Ekonomist Tunç Şatıroğlu, gündem değerlendirmelerinin yanı sıra piyasalara dair analizlerini paylaştı.

Binance, BNB zincirler arası köprü saldırısına maruz kaldı

Kripto para borsası Binancein bir kripto para birimi olan Binance Coin (BNB) zincirler arası hack saldırısına maruz kaldı. Binance’ın kurucusu ve CEOsu Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub üzerinde yaşanan bir güvenlik zaafiyeti, BNByi de etkiledi. Tüm doğrulayıcılardan BSCyi geçici olarak askıya almalarını istedik. Yaşanan bu sorun şimdilik kontrol altında ve müşterilerimizin varlıkları güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve konu hakkında bilgilendirmeler yapacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.

Morgan Stanley, kripto ETFlerine dikkat çekti

Genel olarak birçok ünlü şirket kripto para piyasası hakkında değerlendirme yapıyor. Son olarak Wall Street devi Morgan Stanleyden de bir değerlendirme geldi. Morgan Stanley, borsada işlem gören fonların kripto para piyasasındaki düşüşe rağmen büyümeye devam ettiğini belirtti.

Charles Hoskinson, Ripple-SEC davasına karşı tutumunu netleştiriyor

Son dönemde Cardano, Vasil Hard Fork güncellemesi ile sık sık gündemde kalmayı başardı. Cardanonun kurucusu Charles Hoskinson bu kez uzun süredir devam eden Ripple-SEC davası hakkındaki tutumunu netleştirdi. XRPnin bir menkul kıymet olduğunu düşünen ve Ripplea karşı açılan davayı ‘saçma’ olarak değerlendiren Hoskinson, XRPnin emtia olarak düzenlenmesi gerektiğine de inanmıyor.

Luna Foundation, kullanıcıların kayıplarını telafi etmeye çalışıyor

Luna Foundation Guard, TerraUSDnin (UST) çöküşünden bu yana, kayıpları olan kullanıcıların kayıplarını telafi etme çabalarını sürdüreceğini belirtti. Vakıf, varlıkların kullanıcılara olan dağıtımını ertelemelerine sebep olarak ise devam eden davaları gösterdi.

Celsiusun Yöneticileri, 56 milyon dolarlık kripto para çekti

Kısa süre önce iflas bayraklarını çeken Celsius Network’ün üç yöneticisi, müşteri işlemlerini askıya almadan önce 56 milyon dolar çekti. Bunun yanında Mali İşler tarafından yapılan açıklamada, Celsius Network’ün eski CEOsu Alex Mashinsky, eski CSO’su Daniel Leon ve CTO’su Nuke Goldsteinin isimleri belirtildi. İflas davası sürerken ortaya çıkan belgelerde, fonların büyük ölçüde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), USDC (USDC) ve CEL olarak çekildiği de yer aldı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, piyasalar ve kripto paralar ile ilgili analizlerini ise şu şekilde paylaşıyor:

Piyasalar analizi

Enflasyon Fedin önceliği durumunda. Ancak diğer taraftan faiz artışlarında çok fazla agresif olunursa ekonomide durgunluk yaşanması ve onun da işsizlikte artışa sebep olması çok muhtemel hale geliyor. O yüzden de istihdam verisine bakıyorum fakat istihdam verisi geriden gelen bir veridir. Yani piyasalar kötüye giderken istihdam verisi bir süre daha iyiye gidebilir. Belli bir yerden sonra artık eleman çıkartmalar başlar. O zaman istihdam verisi negatife döner. Tam tersine piyasalar toparlanmaya başladığı zaman da istihdam başta artmaz.

İstihdam verisi çok güçlü gelince o zaman piyasa bunu satış yönünde kullandı. İstihdam çok güçlüyse Fed’in de faiz artırmaktan vazgeçirecek bir sebep yok diye yorumlandı. Çünkü faiz artırmak demek sadece faizi artırmak da değil aynı zamanda miktarsal daralma da demek. Yani faiz artırmak neticede likiditeyi piyasalardan çekmek anlamına geliyor.

Dolar endeksi analizi

Dolar endeksinde 113 seviyesinde bir beklentim vardı. Oraya geldi ve sonrasında bir satış gördük. O da normal beklenti dahilinde bir şeydi. Tabi bu arada dolar endeksinin artmasının sebebi Amerikan dolarının güçlenmesinden ziyade diğer para birimlerindeki zayıflık. Avrupanın Rusyaya karşı uyguladığı yaptırımlar Euroya zarar veriyor. Yine İngilterede yeni kurulan hükümet piyasalara pek güven vermediği için Sterlin zayıf kalıyor. Çinde de enflasyon korkusu olmadığı için faiz artırmadı ve parası değer kaybetti. Bunu da müdahaleyle düşürmeye çalıştılar ama bu akıllıca bir yöntem değil. Özetle şu an dolar endeksinin düşmesi için uygun bir ortam bulunmuyor.

Bitcoin (BTC) analizi

Bitcoinde (BTC) ve kripto paralarda yükseliş görebilmemiz için başta Nasdaq olmak üzere ABD borsalarında yükseliş görmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde buralarda hep 2-3 günlük yükselişler gördük. Daha kalıcı bir yükseliş için 5 günlük bir seri daha iyi olur. Ayrıca piyasada şu sıra sürekli negatif bir haber akışı var, bunun kesilmesi gerekiyor. Öte yandan ABDde temsilciler meclisi seçimleri var. Burada demokratların çoğunluğu kaybetmesi borsaları ve dolayısıyla da kripto paraları pozitif etkileyebilir.

Ripple (XRP) analizi

Şimdi Rippleda (XRP) artık davanın sonuna geliyoruz. Yani hakimin kararına kalmış durum mevcut. Dolayısıyla orada bir sıkışma vardı. Daha önce yaptığımız programlarda da yön belirlemesi için bir haber gerekiyor dedik sonrasında da zaten yukarıya gitti. Elinde Ripple (XRP) olanlar bence tutmaya devam etsinler. Eğer dava olumlu sonuçlanırsa iyi bir yükseliş yaşanacaktır. Olumsuz sonuçlanırsa da bir satış gelecektir ama belirsizlik ortadan kalkacağı için satıştan sonra toparlanmasını bekliyorum.

Ethereum (ETH) analizi

Şimdi Ethereum (ETH) diğerlerinden çok farklı değil. Yani Bitcoin’den çok farklı bir durumu yok. Şu anda da Haziran’daki seviyesine geri gelmiş durumda. Olumlu bir haber akışının olması durumunda ilk hedefi 1.771 dolar seviyesi olacaktır. Ancak olumsuz haber akışında ise 1.040 dolar seviyelerine geri gelmesini beklerim.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler