Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘TÜFE verileri sonrası piyasa hareketleniyor; Uniswap V3, zkSync’te dağıtılacak…’

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede, ABD Eylül ayı enflasyon verilerinin kripto para piyasalarına yansımaları yer aldı...

Bybit: ‘TÜFE verileri sonrası piyasa hareketleniyor; Uniswap V3, zkSync’te dağıtılacak…’

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede, ABD Eylül ayı enflasyon verilerinin kripto para piyasalarına yansımaları yer aldı: Merakla beklenen ABD tüketici fiyatları Eylül ayında 40 yılın zirvesine çıkarak Federal Rezerv’i oranları daha agresif bir şekilde yükseltmeye zorladı. Riskli varlıklar, enflasyonun oranın açıklanmasından hemen sonra sarsıldı, ancak sonrasında toparlanmak için harekete geçti. Bazı analistler, ilk düşüşü büyük programlı satın almayı tetiklediği için teknik seviyeyi sıçramaya dahil ediyor olarak kabul ediyorlar. Başlıca hisse senedi göstergeleri, çok günlü bozgundan kısmen kurtuldu ve beklenenden daha iyi sonuçlar alınmaya başlandı. Kripto piyasası, oynaklığın geri dönmesine tanıklık etti. Enflasyon okumalarının açıklanmasının ardından gerçekleşen ani satışalar, ilk birkaç saat içinde 250 milyon dolarlık kaldıraçlı pozisyonun tasfiyesini tetikledi. Bununla birlikte, Bitcoin, çok tanıdık olan 19 bin dolarlık tutamacı geri kazanmak için hızla toparlandı. Değerlendirme hazırlanırken, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, son 24 saatte %3,65’lik bir artış kaydettikten sonra 19,5 bin dolar seviyesinin oldukça üzerinde. Benzer şekilde, Ethereum aynı dönemde %3 artışla 1.300 dolar seviyesine geri döndü. Bununla birlikte, Eylül 2023’te sona erecek olan Ethereum’un vadeli işlem tabanı -%2’ye yaklaşıyor ve bu da uzun vadeli düşüşü gösteriyor. Opsiyon piyasasında IV ve RV arasındaki fark bir yakınsama işareti göstererek volatilite yatırımcıları için daha büyük fırsatlar anlamına geliyor. UNI ve HT, benzer bir zaman diliminde çift haneli yüzdelik artışlarda liderliğini sürdürdü.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler