Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘Kripto para piyasaları Pazartesi günü sarsıldı…’

Pazartesi günü yaşanan gelişmelerle sarsılan piyasaları durumunu Bybit Global tarafından yayımlanan değerlendirmede ele alındı: ABD borsaları, FED yetkililerinin enflasyonu kontrol altına alma konusundaki iradeli duruşlarını yinelemesiyle Pazartesi günü düştü...

Bybit: ‘Kripto para piyasaları Pazartesi günü sarsıldı…’

Pazartesi günü yaşanan gelişmelerle sarsılan piyasaları durumunu Bybit Global tarafından yayımlanan değerlendirmede ele alındı: ABD borsaları, FED yetkililerinin enflasyonu kontrol altına alma konusundaki iradeli duruşlarını yinelemesiyle Pazartesi günü düştü. Faiz artırımları için tempoyu yavaşlatmaya yönelik belirsiz görünümün ardından teknik göstergeler düşüşle kapandı. Dolar, yatırımcıların sığınak varlıklara yönelmesiyle üçüncü gününde de yükseldi.

Yatırımcılar FTX’in çöküşü ile boğuşmaya devam ederken, kripto para piyasası Pazartesi günü sarsıldı ve büyük kripto para birimleri kilit destek seviyelerinin altına düştü. Bitcoin, 15,5 bin dolar seviyesinin altına düşerek iki yılın en düşük seviyesine yaklaştı ve ardından 15,8 bin dolar sınırına yakın konsolide oldu. 15,5 bin dolarlık destek aşıldığında, Bitcoin’in fiyatı, tahmin edilen madencilik üretim maliyetine tehlikeli bir şekilde yakın olan 13,5 bin dolar seviyesine kadar birkaç zincir üstü fiyat duvarıyla muhtemelen kimsenin olmadığı bir bölgeye girecek. Bu arada, en son zorluk ayarlamasından bu yana, ağ genelinde toplam Bitcoin hash oranında %15-25’lik bir düşüş oldu, bu da bazı büyük madencilerin güçlerini yeni kesmiş olabileceğini düşündürüyor.

Ethereum, son 24 saatte %1,6 düşüş kaydettikten sonra 1.100 doları savunmakta zorlanıyor. Ethereum’u açığa çıkaran yatırım ürünleri, rekor düzeydeki en büyük girişi gördü ve FTX’in son zamanlardaki dampingi nedeniyle azalan duygulara işaret ediyor. Orta ila büyük hacimli altcoinler karışık performanslar gördü ve APE, benzer bir zaman diliminde %8’lik bir kazançla piyasa düşüşüne meydan okudu.

WSJ’nin haberine göre geçen hafta borç verme hizmetlerini askıya alan Genesis Global Capital, görüştüğü şirketlerden birinin olası bir çıkar çatışması gerekçesiyle yatırım yapmamaya karar vermesi nedeniyle kaynak yaratma çabalarının boşa çıktığını gördü. Firma, “yakın zamanda iflas başvurusunda bulunma planları olmadığını” iddia etmesine rağmen iflas riski konusunda uyardı. Genesis’in mali sorunları ilk olarak 16 Kasım’da, şirketin ani FTX çöküşünün ardından anormal para çekme taleplerini gerekçe göstererek Twitter’da itfaların ve yeni kredi oluşturma işlemlerinin askıya alındığını duyurmasıyla gün ışığına çıkarıldı. Bu aynı zamanda firmadan gelen son kamu açıklaması ve ardından gelen sessizlik, başka bir kripto devinin FTX bulaşmasına kurban gittiğine dair yaygın endişeleri ateşledi.

Kripto para piyasaları Pazartesi günü sarsıldı

ABD borsaları, FED yetkililerinin enflasyonu kontrol altına alma konusundaki iradeli duruşlarını yinelemesiyle Pazartesi günü düştü. Faiz artırımları için tempoyu yavaşlatmaya yönelik belirsiz görünümün ardından teknik göstergeler düşüşle kapandı. Dolar, yatırımcıların sığınak varlıklara yönelmesiyle üçüncü gününde de yükseldi. Yatırımcılar FTX’in çöküşü ile boğuşmaya devam ederken, kripto para piyasası Pazartesi günü sarsıldı ve büyük kripto para birimleri kilit destek seviyelerinin altına düştü. Bitcoin, 15,5 bin dolar seviyesinin altına düşerek iki yılın en düşük seviyesine yaklaştı ve ardından 15,8 bin dolar sınırına yakın konsolide oldu. 15,5 bin dolarlık destek aşıldığında, Bitcoin’in fiyatı, tahmin edilen madencilik üretim maliyetine tehlikeli bir şekilde yakın olan 13,5 bin dolar seviyesine kadar birkaç zincir üstü fiyat duvarıyla muhtemelen kimsenin olmadığı bir bölgeye girecek. Bu arada, en son zorluk ayarlamasından bu yana, ağ genelinde toplam Bitcoin hash oranında %15-25’lik bir düşüş oldu, bu da bazı büyük madencilerin güçlerini yeni kesmiş olabileceğini düşündürüyor. Ethereum, son 24 saatte %1,6 düşüş kaydettikten sonra 1.100 doları savunmakta zorlanıyor. Ethereum’u açığa çıkaran yatırım ürünleri, rekor düzeydeki en büyük girişi gördü ve FTX’in son zamanlardaki dampingi nedeniyle azalan duygulara işaret ediyor. Orta ila büyük hacimli altcoinler karışık performanslar gördü ve APE, benzer bir zaman diliminde %8’lik bir kazançla piyasa düşüşüne meydan okudu. WSJ’nin haberine göre geçen hafta borç verme hizmetlerini askıya alan Genesis Global Capital, görüştüğü şirketlerden birinin olası bir çıkar çatışması gerekçesiyle yatırım yapmamaya karar vermesi nedeniyle kaynak yaratma çabalarının boşa çıktığını gördü. Firma, “yakın zamanda iflas başvurusunda bulunma planları olmadığını” iddia etmesine rağmen iflas riski konusunda uyardı. Genesis’in mali sorunları ilk olarak 16 Kasım’da, şirketin ani FTX çöküşünün ardından anormal para çekme taleplerini gerekçe göstererek Twitter’da itfaların ve yeni kredi oluşturma işlemlerinin askıya alındığını duyurmasıyla gün ışığına çıkarıldı.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler