Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘Genesis para çekme işlemlerini askıya aldı…’

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede piyasalarda yaşanan son gelişmeler yer alıyor: ABD borsaları, perakende satış verilerinden ilham alan rallinin hızını kaybetmesinin ardından kazançlarını azalttı...

Bybit: ‘Genesis para çekme işlemlerini askıya aldı…’

Bybit tarafından hazırlanan günlük değerlendirmede piyasalarda yaşanan son gelişmeler yer alıyor: ABD borsaları, perakende satış verilerinden ilham alan rallinin hızını kaybetmesinin ardından kazançlarını azalttı. Yatırımcıların fikirleri, bir FED yetkilisinin, Fed’in finansal istikrar risklerini değerlendirmelerine dahil etmekten kaçınması gerektiğini iddia etmesinin ardından değişti. Asya borsaları, Çin’de teknoloji şirketlerinin liderliğindeki hisse satışlarının yoğunlaşırken baskı altında kaldı.

Kripto para piyasalarında yazım sırasında Bitcoin, son 24 saatte %1,5’lik bir kayıp açıklamasına rağmen 16,5 bin doları korumayı başarıyor. Ethereum aynı dönemde %2,8 düştü ve şu anda tehlikeli bir şekilde 1.200 doların üzerinde el değiştiriyor. ALGO ve MATIC önceki kazançlarından vazgeçerek ve aynı dönemde %5’ten fazla kayıpta düzeltmeye öncülük ederken, orta ila büyük hacimli altcoinler büyük ölçüde kırmızı bir denize batmış durumda. FTX ile birlikte su yüzüne çıkan güven sorunu, yerel tokeni TWT’si genel piyasa çöküşünün ortasında %19,8’lik bir artış gören Trust Wallet’a yaradı.

FTX’in neden olduğu kargaşanın geleneksel finans medyasında kapsamlı bir şekilde yer almasına rağmen, kripto bağlantılı hisse senetleri dışında, hisse senedi piyasaları büyük ölçüde etkilenmedi. Coinbase, Block, Silvergate ve MicroStrategy, FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından bu yana önemli kayıplar yaşadı ve sürekli olarak önemli ölçütlerin altında kapandı.  FTX’in hızlı çöküşü, sektör genelinde artçı şokları devam ediyor ve iflas başvurusu hazırladığı söylenen BlockFi de dahil olmak üzere en büyük kripto borç verenlerden bazılarını tuzağa düşürüyor. Artçıların en son kurbanı olan Genesis Global Capital ödeme gücü sorunlarıyla mücadele ediyor ve o zamandan beri para çekme talepleri mevcut likiditeyi aştığı için para çekme işlemlerini ve yeni kredi taleplerini askıya aldı. Kısa bir süre sonra kripto borsası Gemini Trust, bir sunucu kesintisi nedeniyle kısa bir süre çevrimdışı olmadan önce, getiri ürününün perakende yatırımcılar için itfa edilmesini durdurdu. Bu arada Grayscale, kardeş şirketinin açmazına rağmen işlerin her zamanki gibi devam ettiği konusunda yatırımcılara güvence verdi. Ancak Grayscale’in amiral gemisi ürünü GBTC, Çarşamba günü indiriminin %39,27’ye çıktığını gördü.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler