Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘Filecoin rekor tasfiyelerle düşüyor…’

Bybit Global ekibi tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar ve kripto para piyasasındaki gelişmeler yer alıyor. ABD hisse senetleri, küresel merkez bankalarından gelen bir dizi şahin açıklamanın ardından dördüncü günü de düşüşle kapattı...

Bybit: ‘Filecoin rekor tasfiyelerle düşüyor…’

Bybit Global ekibi tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar ve kripto para piyasasındaki gelişmeler yer alıyor. ABD hisse senetleri, küresel merkez bankalarından gelen bir dizi şahin açıklamanın ardından dördüncü günü de düşüşle kapattı.  Yatırımcılar, Japonya Merkez Bankası’nın getiri politikasındaki beklenmedik dönüşünden kaynaklanan ek oynaklıklar karşısında kemerlerini sıkıyorlar. Kripto para piyasası son 24 saatte zor hareket etti ve Bitcoin ve Ethereum sırasıyla %0,07 ve %0,83 arttı. Son 24 saatte %1,93 ve geçen hafta %31,0 düşüş kaydeden bugünün en çok hareket eden Filecoin (FIL), rekor uzunluktaki tasfiyelerin ardından piyasada açıkça düşük performans gösterdi.

FIL’in fiyat düşüşü, aynı dönemde %16,4 düşen Storj gibi diğer depolama belirteçlerinin yanı sıra gerçekleşti. FIL’in düşük performansının ardındaki en popüler iki hipotez, token kilidinin açılması ve Grayscale’in söylentilere göre elden çıkarılmasıdır. FIL, Aralık ayında 33 milyon $’a eşdeğer 11.1 milyon tokenlik bir lineer token kilidini açarken, Grayscale’in portföyü yalnızca 297.000 $ değerinde FIL tokenine sahip. Ancak geçen haftaki 180 milyon dolarlık işlem hacmiyle, bu iki faktörün FIL’in ağır satışlarının tam hikayesini anlatması pek olası değil. Bunun yerine, rekor uzunluktaki tasfiyeler, birkaç borç verenin marj tamamlama çağrısının zorunlu satışlara neden olabileaceği ve bu ani ve beklenmedik token düşüşüne yol açabileceği suçlu olabilir. İyi bir not olarak, Filecoin ayı piyasasında inşa etmeyi bırakmadı. Özellikle, Filecoin’in akıllı sözleşme dili FVM’nin yakın zamanda piyasaya sürülmesi, DeFi potansiyelini ortaya çıkardı.

Listelenen en büyük kripto fonu olan Grayscale, yatırımcılarına kısa bir süre önce bir yıl sonu CEO mektubu yayınladı ve fon yöneticisinin FTX, kripto geliştirme, iflasına ilişkin son spekülasyonlar ve çabalarına ışık tuttu. GBTC’nin ETF’ye dönüştürülmesi: Grayscale, GBTC’yi yatırımcıların çıkarına en iyi şekilde bir ETF’ye dönüştürmenin gerekliliğini vurguladı ve kendilerini bu çabaya adadılar. Bununla birlikte, SEC ile devam eden bir dava karşısında Grayscale, mahkemenin lehlerine karar vermemesi durumunda sermayenin bir kısmını GBTC’nin hissedarlarına iade etmek için başka seçenekler araştırabilir. Seçenek, GBTC’nin tedavüldeki hisselerinin en fazla %20 itfası için bir ihale teklifini içerebilir. Bu çözümlerin pay sahiplerinin onayına tabi olduğu dikkat çekmektedir.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler