Sosyal Medya

Borsa

Bitay: ‘FED Başkanı Powell’ın sözlerini piyasa olumsuz fiyatladı…’

Haftanın merakla beklenen günü geride kaldı ve Amerika Merkez Bankası -  FED, beklendiği gibi politika faizini 50 baz puan artışla %4 seviyesinden %4,5 seviyesine çıkarttı. Piyasalarda karar öncesinde ve sonrasında alımlar görüldü...

Bitay: ‘FED Başkanı Powell’ın sözlerini piyasa olumsuz fiyatladı…’

“FED’in faizi 50 baz puan arttırması ve Başkan Powell’ın açıklamaları piyasalarda olumsuz fiyatlamaya sebep oldu” sözleri ile dünün özetini yapan Bitay Araştırma Analisti Alper Samet Yorak, FED kararı sonrası piyasaları değerlendirdi.

Haftanın merakla beklenen günü geride kaldı ve Amerika Merkez Bankası –  FED, beklendiği gibi politika faizini 50 baz puan artışla %4 seviyesinden %4,5 seviyesine çıkarttı. Piyasalarda karar öncesinde ve sonrasında alımlar görüldü. Türkiye saati ile 22.30’da basın toplantısı için kameralar karşısına geçen Powell, olumlu havayı bozdu. Powell’ın enflasyonda ikna edici bir düşüşe kadar faiz indirimlerini düşünmüyoruz başlıklı açıklamaları küresel piyasalarda risk iştahını baskıladı.

Karar setinin (toplantı metni, nokta grafik, Powell’ın sözleri) geneline baktığımızda daha önce duyduklarımız veya daha önceden duyduklarımızın yansıması olduğunu söyleyebiliriz. Biz de karar öncesi ve karar anında piyasaların önce prim yapabileceğini, daha sonra Powell’in şahin konuşmasıyla risk iştahında azalma beklentimiz olduğunu belirtmiştik.  Toplantı sonrası Powell’ın sözlerinde “İkna edici düşüş sağlanana kadar faiz artışını unutun. Yatırımcılar ne düşünürse düşünsün 2023’de faiz indirimi yok” ifadeleri öne çıktı ve olumsuz fiyatlamaya sebep oldu.

Açıklamalar sonrası yeni güne başlarken global çapta hisse senetleri ve kripto paralar geri çekildi. Hisse senetleri %1 civarında düşerken, Bitcoin 18.300$ seviyelerinden 17.700$’a, Ethereum ise 1350$ seviyelerinden 1280$’a geri çekildi. 

15 ARALIK BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Geçtiğimiz hafta boyunca yatay fiyat hareketine devam eden ve bu hafta başında küresel piyasalardan da destek alan Bitcoin, Salı günü beklenti altında gelen enflasyon verisiyle bir ayın en yüksek seviyesine yükselmişti. Dün de bu olumlu havayı sürdüren ve FED faiz kararına kadar 18.300$ seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, FED Başkanı Powell’ın açıklamalarıyla geri çekildi. Ek olarak Binance’in Salı günü çekimleri durdurması ve vadeli işlemlerde teknik hatalar sebebiyle stres yaşayan kripto para piyasası yeni günde bundan kurtulmaya ve güven tazelemeye çalışıyor. Bitcoin için 18.400$ ve 18.900$ seviyeleri direnç noktası olurken, aşağıda 17.350$ ve 17.000$ seviyeleri destek konumunda bulunuyor. 

15 ARALIK ETHEREUM TEKNİK ANALİZ

FTX krizinden sonra 1000$ seviyelerini test eden ve o günden bu yana minör bir yükseliş trendi başlatan Ethereum, hafta başından bu yana olumlu fiyatlamasına devam ediyordu. Dün açıklanan FED faiz kararı ile birlikte Salı günü enflasyon verisi sonrası 1350$ seviyelerini gören Ethereum aldıklarını bir miktar geri verdi ve şu anda 1281$ desteğinin hemen üzerinde yer alıyor. Fibonacci 0.382 seviyesine denk gelen 1324$ seviyesi şu anda ulaşılması gereken ilk bölge olarak karşımıza çıkarken Majör düşen trendin üzerinde kalıcılık devam etmeli. Aşağıda ise 1200$ seviyeleri destek bölgesi konumunda bulunuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bitay Araştırma

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler