Sosyal Medya

Ekonomi

Kılıçdaroğlu diretti, Erdoğan yapmak zorunda kaldı: KYK borcu geri ödemeleri sadece anapara olarak yapılacak

KYK borçlusu öğrencilerin anapara borçlarına eklenen faizle birlikte ödenmesi imkansız hale gelen borçlarına isyan etmesini gündeme getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu,…

Kılıçdaroğlu diretti, Erdoğan yapmak zorunda kaldı: KYK borcu geri ödemeleri sadece anapara olarak yapılacak

KYK borçlusu öğrencilerin anapara borçlarına eklenen faizle birlikte ödenmesi imkansız hale gelen borçlarına isyan etmesini gündeme getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’nin geri adım atmasına neden oldu.

Faiz değil, enflasyon farkı

Bugün yapılan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Enflasyon farkının da faiz olduğunu kabul etmeyen Cumhurbaşkanı “kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık” dedi.

Hani ekonomik sıkıntı?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel krizleri başarıyla yönettiklerini,  vatandaşın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yaptıklarını ve Şubat-Mart ayları birlikte uyguladıkları politikanın olumlu neticelerinin ortaya çıkacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı otomobil satışarını referans alarak, Türkiye’de bir ekonomik sıkıntı olmadığını da söyledi.

Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı, hani diyorlar ya ekonomik durum şöyle ekonomik durum böyle, 8,5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun? Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil dahi bulmakta sıkıntı çekiyorlar ve ikinci el ile işi idare etmeye çalışıyorlar.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler