Sosyal Medya

Ekonomi

Gıda enflasyonunda OECD birincisi: Türkiye

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, OECD ülkelerindeki tüketici enflasyonu yüzde 10,7 olurken…

Gıda enflasyonunda OECD birincisi: Türkiye

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, OECD ülkelerindeki tüketici enflasyonu yüzde 10,7 olurken Türkiye gıda fiyatlarında yıllık yüzde 99 artışla zirveye yerleşti. Macaristan yüzde 42,9 ile Türkiye’yi izlerken, onu Litvanya yüzde 33,7, Letonya ise yüzde 29,5 artışla takip etti. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 5 Aralık’ta açıkladığı kasım ayı enflasyon verilerine göre gıda fiyatlarındaki artış 102,55 olarak gerçekleşti.

Gıda fiyatları dünyada düşerken, Türkiye’de tablo farklı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen dünya gıda fiyatları endeksi ekim ayında 135,9’a düştü. Daha önce 136,3 olarak açıklanan eylül gıda fiyatları endeksi de 136 seviyesine revize edildi. Böylece mart ayında gördüğü tarihi zirveden bu yana yüzde 14,9 oranında gerilemiş oldu.

 

 

 

halktv.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler