Sosyal Medya

Ekonomi

ForeksHaber sanayi üretimi anketi sonuçlandı!

ForeksHaber'in 9 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, sanayi üretimi için ortalama tahminler takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 3,0, arındırılmamış veride ise yüzde 2,8 artış yönünde gerçekleşti...

ForeksHaber sanayi üretimi anketi sonuçlandı!

Ekonomistlerin 2022 yılı Eylül ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 3,3, arındırılmamış sanayi üretimi beklentisi ise yüzde 2,3 artış yönünde oluştu.

ForeksHaber’in 9 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, sanayi üretimi için ortalama tahminler takvim etkisinden arındırılmış veride yüzde 3,0, arındırılmamış veride ise yüzde 2,8 artış yönünde gerçekleşti.

Arındırılmış veride en yüksek ve en düşük tahminler sırasıyla yüzde 5,0 ve yüzde 0,8 olurken, arındırılmamış veride ise yüzde 5,5 ve yüzde 0,9 seviyesinde oluştu.

Ağustos ayında yıllık bazda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yüzde 2,7 artış beklenirken, yüzde 1,0 artış yönünde açıklanmış, yüzde 6,0 artması beklenen arındırılmamış sanayi üretiminde ise yüzde 4,05 oranında artış kaydedilmişti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış aylık sanayi üretimi medyan beklentisi ise yüzde 0,1 oldu. Aylık veride ortalama tahmin 0,3 artış yönünde gerçekleşirken, en yüksek ve en düşük tahminler yüzde 1,7 ve yüzde -1,0 seviyesinde oluştu.

2022 yılı Eylül ayı sanayi üretimi rakamı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 11 Kasım Cuma günü saat 10:00’da açıklanacak.

ForeksHaber Sanayi Üretimi Anket Tablosu:

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler