Sosyal Medya

Ekonomi

Foreks ‘TCMB Faiz Anketi’: ‘Ekonomistler, TCMB’nin bu ayki toplantısından faiz değişikliği beklemiyor…’

Foreks Digital bünyesinde hizmet veren ForeksHaber’in 19 ekonomistin katılımıyla düzenlediği 'TCMB Faiz Anketi' sonuçları açıklandı...

Foreks ‘TCMB Faiz Anketi’: ‘Ekonomistler, TCMB’nin bu ayki toplantısından faiz değişikliği beklemiyor…’

Foreks Digital bünyesinde hizmet veren ForeksHaber’in 19 ekonomistin katılımıyla düzenlediği ‘TCMB Faiz Anketi’ sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre; ekonomistler TCMB’nin bu ayki toplantısından faiz değişikliği beklemiyor.

Yurt içi ve yurt dışı finansal piyasalar ile ilgili haberlerin yanı sıra yorum, teknik analiz, anket ve raporlara anlık olarak ulaşılabilmesini sağlayan ForeksHaber, ‘TCMB Faiz Anketi” sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçları ekonomistlerin TCMB’nin bu ayki toplantısından faiz değişikliği beklemediğini ortaya koydu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına ilişkin beklenti, haftalık repo faizinin yüzde 14,00 seviyesinde sabit tutulacağı yönünde oluştu.

Ankete katılan 19 ekonomistin tamamı faizin değiştirilmeyeceğini öngördü

2022 yıl sonuna ilişkin tahminde bulunan 9 ekonomistin medyan tahmini yüzde 14,00 olurken, minimum ve maksimum beklentiler yüzde 9,00 ve yüzde 20,00 seviyesinde oluştu. Geçen ayki ankette 2022 sonu faiz beklentisi yüzde 14,00 seviyesinde bulunurken, tahminler yüzde 9,00-22,00 aralığında oluşmuştu.

TCMB, geçen yıl gösterge faizi Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplam 500 baz puan indirerek, yüzde 14 seviyesine çekmişti. Banka, Ocak ayında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişikliğe gitmemişti.

TCMB faiz kararı 17 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler