Sosyal Medya

Döviz

Fed’in enflasyon göstergesi çekirdek kişisel tüketim harcamaları beklentilerin altında

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ABD’de kişisel gelirler temmuzda yüzde 0,2 ve kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,1 artarak piyasa beklentilerinin…

Fed’in enflasyon göstergesi çekirdek kişisel tüketim harcamaları beklentilerin altında

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ABD’de kişisel gelirler temmuzda yüzde 0,2 ve kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,1 artarak piyasa beklentilerinin altında artı.

Piyasa beklentilerinin altında bir seyir izleyen Amerikalıların kişisel gelirlerinin haziran ayında yüzde 0,7artmasının ardından bu dönemde yüzde 0,6 artması beklenmekteydi. Kişisel tüketim harcamaları ise temmuzda aylık yüzde 0,1 arttı.

Yavaşlama gösteren kişisel tüketim harcamalarının bu dönemde yüzde 0,4 artması tahmin ediliyordu. Kişisel tüketim harcamalarındaki artış haziranda yüzde 1 olmuştu.

Fed’in enflasyon göstergesi beklentilerin altında

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise temmuzda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 6,3’lük yükseliş gösterdi.

Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de temmuzda aylık bazda yüzde 0,1 ve yıllık bazda yüzde 4,6 arttı.

Piyasa beklentileri, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 4,7 artması yönündeydi. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi haziran ayında aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 4,8 artmıştı.

Analistler, temmuz ayında enflasyonun yavaşladığını ve tüketici harcamalarının neredeyse artış göstermediği, bunun ABD Merkez Bankası’na (Fed) agresif faiz artışlarını yavaşlatması için alan verebileceğini belirtti.

Dünya

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler