Sosyal Medya

Döviz

Fed tutanaklarında sürpriz yok: 21 Eylül’e kadar 50 baz puan 75 baz puan daha faiz artışını belirleyecek

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz 26-27 Temmuz toplantı tutanaklarını yayımladı. Katılımcılar, enflasyonun düşmesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve talepteki yavaşlamanın…

Fed tutanaklarında sürpriz yok: 21 Eylül’e kadar 50 baz puan 75 baz puan daha faiz artışını belirleyecek

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz 26-27 Temmuz toplantı tutanaklarını yayımladı. Katılımcılar, enflasyonun düşmesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini ve talepteki yavaşlamanın “enflasyon baskılarını azaltmada önemli bir rol oynayacağını” vurguladı.

Tutanaklarda faiz artırım hızının gelecekteki verilere bağlı olacağını, henüz enflasyonun yavaşlamakta olduğuna dair kanıt bulunmadığını konusunda görüş birliği olduğunu gösterdi.

Tutanaklara göre, bazı Fed üyeleri enflasyonun kontrol altına alınması için faizlerin “bir süre için, yeterli şekilde sınırlayıcı bir seviyede” kalması gerektiğini düşünüyor.

Katılımcılar, enflasyonun ortadan kaybolmasının öngörülenden daha uzun zaman alacağını belirtirken, toplam talepte merkez bankası tarafından oluşturulan yavaşmalamının “enflasyon baskılarını azaltmakta önemli bir rol” oynayacağını eklemekteler.

FOMC tutanakları Fed yetkililerinin 20-21 Eylül toplantısında 50 veya 75 baz puan mı faiz artırılacağı konusunda niyetlerine ilişkin açık bir görünüm ortaya koymadı. Powell’ın son toplantı sonrası vurguladığı gibi 21 Eylül’e kadar açıklanacak veriler, başta enflasyon ve şstşhdam tarafı olmak üzere FOMC’nin faiz artış boyutunu belirleyecek. Piyasa beklentisi şimdilik ağırlıklı olarak 50 baz puan faiz artışından yana.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler