Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte tahmin edilenden daha fazla büyüdü

Euro bölgesi ekonomisi, ikinci çeyrekte başlangıçta tahmin edilenden daha fazla büyüdü. GSYİH, önceki %0,6’lık okumaya kıyasla %0,8 oranında genişlemesinin ardında…

Euro Bölgesi ekonomisi ikinci çeyrekte tahmin edilenden daha fazla büyüdü

Euro bölgesi ekonomisi, ikinci çeyrekte başlangıçta tahmin edilenden daha fazla büyüdü. GSYİH, önceki %0,6’lık okumaya kıyasla %0,8 oranında genişlemesinin ardında tüketici ve devlet harcamalarının ekonomik faaliyete verdiği destek var.

Eurostat verilerinin çarşamba günü gösterdiğine göre üretim, ilk çeyrekteki %0,6 büyümenin üzerine önceki üç aya göre %0,8 arttı. Tüketim harcamalarındaki kazançlar ticaretten kaynaklanan zayıflamaya baskın çıktı. İstihdam dönem boyunca %0,4 arttı.

Rakamlar, Euro Bölgesi ekonomisinin yaz aylarına girerken beklenenden daha sağlam bir zeminde bulunduğuna işaret ederken, bölge, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı nedeniyle yükselen enerji maliyetleri ve potansiyel arz sıkıntısıyla karşı karşıya. Analistler, bloğun bir durgunluğun eşiğinde olduğundan korkuyor ve iş anketleri, tüketicilerin satın alma gücü kötüleştikçe fabrikaların yavaşladığını gösteriyor.

Bu arada Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Bloomberg tarafından ankete katılan ekonomistlerin 75 baz puanlık bir artış öngörmesiyle bu hafta başka bir faiz artırımına hazırlanıyor. Bazı politika yapıcılar, enflasyonun yerleşmesini önlemek için şimdi güçlü adımlar atmanın önemli olduğunu söylerken, diğerleri agresif artışların bölgenin ekonomik acılarını şiddetlendirme riski taşıdığı konusunda uyarıyor.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler