Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: “Herkesin altında arabası var, maliyet enflasyonunu iyi yönetiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, “Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Sevkiyat…

Erdoğan: “Herkesin altında arabası var, maliyet enflasyonunu iyi yönetiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, “Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Sevkiyat başlayınca gıda krizinin etkileri de hafifleyecek” dedi. “Hayat pahalılığının yükünü azaltmak amacıyla gerekli tüm adımları da atıyoruz” diyen Erdoğan eleştirilere şöyle yanıt verdi: Piyasadaki hareketliliğine bakıyorum gayet iyi. Herkesin altında arabası var. Maliyet enflasyonunu iyi yönetiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT özel yayınında hayat pahalılığının yükünü azaltmak için gerekli tüm adımları attıklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda çalışma yürüttüğünü açıkladı. Artan enflasyonla ilgili olarak, “Yıllık enflasyon düşüşünü önümüzdeki yıl ciddi bir şekilde şubat-mart döneminde görmeye başlarız” dedi.

İstanbul Saraçhane’den sonra Kayseri mitinginde de katılımın düşük olduğu eleştirilerine yanıt veren Erdoğan “Kayseri’de resmi rakam 70 bin civarındaydı. Orada 70 bin kişinin o sıcağa rağmen meydana gelmiş olması bir şeyi gösteriyor. Diyor ki: Çıkış yolu burası.” ifadesinde bulundu.

Ekonomik krizle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşların araçlarıyla olsun, piyasadaki alışveriş hareketliliğine bakıyorum gayet iyi noktada. Ekonomik olarak battık diyenler var ya. Köprülerden arabalar, TIR’lar geçmeye devam ediyor. Herkesin altında arabası var. Maliyet enflasyonu noktasında bana göre işi yönetiyoruz. Ben Bay Kemal veya hanımefendinin ağzına bakıp açıklama yapmam. Hafta sonu fındık fiyatlarını açıklayacağım. Ek gösterge düzenlemesi sürüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile yapılan NATO muhtırası sonrasında somut bir adım atılmadığını belirterek, “Kesinlikle Türkiye’den bu konuda taviz beklenmesin” ifadelerini kullandı. Öte yandan Yunanistan faaliyetlerine tepki gösteren Erdoğan, “Ne gerekiyorsa vakti, saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız” dedi. Erdoğan Irak’ın kuzeyindeki sivillere yapılan saldırıyla ilgili olarak ise “Dert, Irak ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak. Buna biz yabancı değiliz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, enflasyonun küresel bir etki yarattığını ifade ederek, “Bu diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’yi de etkiledi. Tabi hayat pahalılığının yükünü azaltmak amacıyla gerekli tüm adımları da atıyoruz.” dedi. Erdoğan, hafta sonu Ordu’ya gideceğini ve fındık fiyatlarını açıklayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun KYK çıkışına tepki gösteren Erdoğan, “Biz öğrencilerimizi kesinlikle muhalefetin bu saçma sapan yaklaşımlarına ezdirmeyiz.” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bu konuda uzun süredir aralıksız şekilde yoğun temas ve müzakereler yürüttük. Neticede Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya piyasalarına güvenli şekilde ihracatına yönelik mutabakatın İstanbul’da imzalanmasını sağladık.

Planın başarılı şekilde uygulanmasıyla vahim boyutlara ulaşmakta olan küresel gıda krizinin etkileri hafiflemeye başlayacak. Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek.

Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı, Türkiye’nin küresel meselelerde oynamaya muktedir olduğu rolün önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Planın operasyonel boyutu İstanbul’dan idare edilecek.

Sürecin ne kadar hassas olduğunu, Odessa Limanı’na düzenlenen saldırıda görebiliyoruz. Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun şekilde hareket etmelerini bekliyoruz.

Savaşın başından beri önceliğimiz ateşkesin sağlanmasının ardından adil ve sürdürülebilir bir barışın tesis edilmesi. Temenni ederim ki inşallah bunu da başarırız.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler