Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Faiz daha aşağıya inecek ve enflasyonu da aşağı indirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı ortak TV yayınında, Merkez Bankası’nın faiz indirme kararlarıyla ilgili, “Faiz yüzde 12’ye indi bundan sonra daha aşağı…

Erdoğan: Faiz daha aşağıya inecek ve enflasyonu da aşağı indirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı ortak TV yayınında, Merkez Bankası’nın faiz indirme kararlarıyla ilgili, “Faiz yüzde 12’ye indi bundan sonra daha aşağı inecek, enflasyonu baskılayıp onu da aşağı indirecek.” dedi.

CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında Ahmet Hakan, Hande Fırat, Zafer Şahin ve Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın ekonomi ile ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

– 2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum. Tabii bu bir ortalama rakamdır, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak.

– Karadeniz doğal gazı devreye girerse işimiz çok daha kolay olacak. Rusya ile de bu noktada bir sıkıntımız yok.

– Sinop’ta bir nükleer enerji santralinin adımını atacağız. Bununla ilgili Sayın Putin’le etraflı görüşmelerim oldu ve bu görüşmeleri devam ettiriyoruz.

– Faiz yüzde 12’ye indi bundan sonra daha aşağı inecek, enflasyonu baskılayıp onu da aşağı indirecek.

– Temennim odur ki bundan sonraki toplantıda bunu biraz daha indirmek suretiyle yıl sonuna kadar faizi tek haneli rakama indirmeliyiz.

Şubatı bile değil, ocaktan itibaren bunun emarelerini rahat göreceğiz. Bir defa ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Faiz noktasında yüzde 12’ye indirdik. Buradan tüm yatırımcılara çağrımı yine yapıyorum. Eğer yatırımcıysan kamu bankaları başta olmak üzere, şu an faiz yüzde 12’ye indi. Bundan sonra yukarı çıkma yok, daha da aşağı inecek. Bu enflasyonu da indirecek. Bir yatırımcı neyi arar? Yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla.

Ben çok açık söyleyeyim. Bu yüzyıl, Türkiye yüzyılı olacak. Dünyada şartlar nedir, Avrupa’da durum nedir görüyorsunuz. Türkiye bu sıkıntıları yaşamadı. Dengeli ve güçlü bir büyüme kaydettik. Ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispatlayacak. Bunu da herkes görecek.

2022 yılında büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyorum. Tabii bu bir ortalama rakamdır, daha iyisi olacak ama daha kötüsü olmayacak

– Merkez Bankasının gücünü kaybetmesini bekleyenler, kusura bakmasınlar onlar avucunu yalamaya devam edecek.

– “(Borsa ile ilgili iddialar) Konu en ince ayrıntısına kadar incelenecek, en kısa sürede bunu kamuoyuyla paylaşacağız.

Şimdi yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamlarında son tespiti aralıkta yapacağız. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, değerlendirmeleri yapıp yıl sonu itibarıyla adımları atacağız. 2023’e girerken çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. Bir defa tereddüt etmeden asgari ücreti yükseltirken, yapılan artışın maliyeti işverenin üzerine bırakmadık, onu da biz üzerimize aldık. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için önümüzdeki ay asıl tespiti yapacağız. Rakam konusunda hiç endişe edilmesin.

Çeşitli

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler