Sosyal Medya

Ekonomi

Cumhurbaşkanı: Faiz ve döviz prangalarından kurtulduk sırada enflasyon var; Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomide tarihinin en güçlü dönemine gireceğini söylerken, “Faiz prangasını, döviz kuru prangasını, enflasyon prangasını parçalayıp atacağız. Dikkat ederseniz…

Cumhurbaşkanı: Faiz ve döviz prangalarından kurtulduk sırada enflasyon var; Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomide tarihinin en güçlü dönemine gireceğini söylerken, “Faiz prangasını, döviz kuru prangasını, enflasyon prangasını parçalayıp atacağız. Dikkat ederseniz artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü, döviz kuru da istikrara kavuştu, sırada enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var” dedi.
Erdoğan, “Siz felaket senaryoları yazarak milletimizin moralini bozmaya, karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacak” ifadesini kullandı.
“Vatandaşımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız” diyen Erdoğan, Hayat pahalılığı başta olmak kimi konjonktürel meselelerin bizi asıl hedeflerimizden, vizyonumuzdan koparmasına izin veremeyiz” diye konuştu.
Yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içindeyiz.  Ülkemizin hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için verdiğimiz mücadelenin son aşamasındayız. Osmanlı için bu sıçrama dönemi İstanbul’un Fethi idi. Bizim için de bu dönem, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisine sokma, yani 2023 hedeflerimize ulaşma, 2053 vizyonumuza kilitlenme sürecidir.  
Hayat pahalılığı başta olmak kimi konjonktürel meselelerin bizi asıl hedeflerimizden, vizyonumuzdan koparmasına izin veremeyiz. Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak, darbecilerin önünü nasıl kestiysek ekonomik tetikçilere meydanı nasıl bırakmadıysak vatandaşımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız. 
Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası hedefiyle hazırladığımız programı uyguluyoruz. Faiz prangasını, döviz kuru prangasını, enflasyon prangasını parçalayıp atacağız. Dikkat ederseniz artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü, döviz kuru da istikrara kavuştu, sırada enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek var. 
Gelişmiş ülkelerin dahi ciddi saldırılar yaşadığı istihdamda biz salgında 3 milyon artış sağladık. Toplam istihdamı tarihimide ilk defa 30 milyonun üzerine çıkardık. Ülkemizde çalışabilecek nüfusun neredeyse yarısı istihdam ediliyor.   
Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacak, 2023’e de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz. 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler