Sosyal Medya

Ekonomi

Çalışanlara Yapılan Evlilik Yardımı İle Şirketler Nasıl Avantajlar Sağlayabilir?

Evlilik yardımı nelerdir? Kurumsal şirketler, çalışanlarını daha mutlu etmek ve iş yerlerine olan bağlılıklarını artırmak için çeşitli dönemlerde, farklı isimler…

Çalışanlara Yapılan Evlilik Yardımı İle Şirketler Nasıl Avantajlar Sağlayabilir?

Evlilik yardımı nelerdir?

Kurumsal şirketler, çalışanlarını daha mutlu etmek ve iş yerlerine olan bağlılıklarını artırmak için çeşitli dönemlerde, farklı isimler ile yardımlar yapmaktadır. Bu yardımlar bazen nakdi yardım olarak yapılırken bazen de hediye çekleri ile gerçekleştirilmektedir. Bir yan hak olarak verilen bu yardımlarda, şirketlerin en temel amacı çalışanlarını daha mutlu etmek ve iş yerlerine olan bağlılıklarını artırarak, iş yerindeki verimi artırmaktadır.

İşletmelerin çalışanları için çeşitli destek verdikleri günlerden ya da zamanlardan bir tanesi de evlilik zamanıdır. Yeni yuva kurmak isteyen çalışanlarına bu dönemde destek olmak, onların ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için evlilik yardımı yapılmaktadır. Çalışanlara yapılan evlilik yardımı şirketlere göre gösterebilir. Bazı işletmeler, yardımlarını çalışanlarına nakit para, hediyelik altın gibi nakdi olarak yaparken, bazı işletmelerde ev malzemesi ya da farklı bir düğün hediyesi alarak çalışanlarının mutluluğuna ortak olmaktadır.

Evlilik yardımı avantajları

Evlilik yardımı yapan işletmeler, çalışanlarına kendileri için özel olduklarını hissettirir. Çalışanlar da bu özel gün hediyeleri için iş yerlerine daha fazla aidiyet duygusu kazanırlar. Böylece iş yerinde olan verimlilik daha fazla artacaktır.

Evlilik yardımından vergi kesilir mi?

İşverenlerin çalışanları için verdikleri nakdi destekler, çalışanlara ve işverenlere vergi yükümlülüğü de getirmektedir. Evlilik yardımı da bu hususlardan bir tanesi. Her ne kadar Gelir Vergisi Kanunu’nda, “Evlenme ve doğum münasebetiyle hizmet erbabına yapılan yardımlar vergiden istisnadır” ibaresi yer alsa da, bu yardımların iki aylık brüt ücret tutarındaki kısmı vergi istisnasına tabi iken, bunun üzerini aşan kısmı vergiye tabi olmaktadır. Bu durumda çalışana verilecek fazla ücrette vergi kesintisi olabilme ihtimali yükseliyor.

Evlilik yardımlarını MultiFlex Hediye Kartları ile yapabilirsiniz

İşletmelerin çalışanlarına verecekleri evlilik yardımı hediyeleri için en çok tercih ettikleri yöntemlerden bir tanesi hediye kartı kullanmaktır. Burada da en fazla tercih edilen hediye kartı Multinet Up’un geliştirdiği MultiFlex olmuş durumda. Türkiye’nin en esnek kurumsal hediye kartı olma özelliğine sahip olan MultiFlex ile hem işverenlere hem de çalışanlara çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Türkiye’nin ilk kurumsal hediye ve sosyal yardım kartı olan MultiFlex Hediye Kartı bu süreçte hem çalışanlar hem de şirketler için birçok avantajı beraberinde getiriyor. İşletmeler MultiFlex Hediye Kartı ile yapacakları ayni yardımlarda yüzde 39’a varan tasarruf sağlama imkanına sahip. MultiFlex Hediye Kartlarını Türkiye’nin hemen her yerinde 20 bini aşkın tercih noktasında kullanabilen çalışanlar da bu özgürlüğe sahip oldukları için daha fazla mutlu olacaktır.

MultiFlex Hediye Kartı her işletme için uygun

Çalışanlarına esnek yan hak vermek isteyen işletmeler ister bir çalışanı olsun ister bin çalışanı olsun MultiFlex tarafından sunulan avantajlar dünyasından yararlanabilmektedir. Evlilik yardımı, ramazan yardımı, doğum günü hediyesi, işe başlama hediyesi gibi çeşitli başlıklarda verilecek MultiFlex Hediye Kartı ile işletmeler hem çalışanlarını daha mutlu edecek hem de daha fazla avantajlı duruma gelecek. MultiFlex Hediye Kartı kullanan işletmeler aynı yardımı nakdi yardım olarak yaptığı zaman yüzde 39 daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. MultiFlex Hediye Kartı kullanan işletmeler, SSK işçi primi, damga vergisi, SSK işçi hissesi gibi gider kalemlerinden yüzde 39’a varan tasarruf sağlayacak.

Böylece hem işveren çalışanını mutlu etmiş olacak hem de kendisi fazladan ödeme yapmak zorunda kalmamış olacak.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler