Sosyal Medya

Döviz

Bloomberg HT tüketici güveni haziranda da düştü

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,54 düşerek 47,82 değerini aldı Endeksin detaylarına bakıldığında,…

Bloomberg HT tüketici güveni haziranda da düştü
Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin temel olarak geleceğe ilişkin beklentilerinde gerileme, tüketim eğiliminde ise hafif bir artış görüldü. Ortalamada enerji ve gıda fiyatlarındaki çıkışın devam etmesi, enflasyondaki yükseliş, küresel resesyon beklentilerine bağlı olarak finansal piyasalarda yaşanan dalgalanma ve bunun özellikle döviz kurları üzerine baskı oluşturması Tüketici Güvenindeki gerilemenin temel nedenleri oldu.

Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,87 gerileyerek 56,28 değerini aldı.

Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Endeksi ise yüzde 5,65 artış göstererek 38,99 oldu.

Tüketim eğilim endeksi tarihi düşük seviyelerde hafif iniş çıkışlar gösteriyor. Öncü göstergeler, yüksek enflasyon ve negatif reel faizlere dayalı öne alınan talep dışında, iç talepte yavaşlamaya işaret ediyor.

BloombergHT

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler