Sosyal Medya

Ekonomi

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz’da toparlandı

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz’da 52,71 seviyesine yükseldi. Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi de bir önceki aya…

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz’da toparlandı
Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Temmuz ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 10,23 artarak 52,71 değerini aldı.
Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin geleceğe ilişkin beklentilerinde ve tüketim eğiliminde iyileşme olduğu görüldü.Uzun bayram tatilinin tüketicinin algısında yarattığı etki, ücret artışları ve yüksek enflasyon beklentilerine bağlı tüketim eğilim artışı endeksteki yükselişin temel nedenleri olarak öne çıktı.

Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,16 artarak 59,18 seviyesine yükseldi.

Diğer taraftan, içinde bulunulan dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Ön Endeksi ise yüzde 23,46 artış göstererek 48,16 değerini aldı.

Bununla birlikte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 25 geride olan endeks büyümede yavaşlama sinyali vermeye devam etti.

BloombergHT

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler