Sosyal Medya

Ekonomi

Bakan Nebati: 2022 ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme gerçekleşebilir

Bakan Nebati, yılın ilk çeyreğinde yüzde 6-7 oranında büyüme gerçekleşebileceğini söyledi. Nebati, konut kredisi kampanyasını başlatmadan önce fiyatların ve ilanların…

Bakan Nebati: 2022 ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme gerçekleşebilir

Bakan Nebati, yılın ilk çeyreğinde yüzde 6-7 oranında büyüme gerçekleşebileceğini söyledi. Nebati, konut kredisi kampanyasını başlatmadan önce fiyatların ve ilanların tespit edildiğini, kredi kampanyasını suistimal edenlere göz açtırılmayacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yapılan son konut kredisi kampanyasında fırsatçılara göz açtırılmayacağını söyledi. Nebati “Satış fiyatları, ilanlar tek tek tespit edildi. Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlem yapanların tamamı tespit edildi. Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birilerinin suistimalde bulunarak kısa günün kârı diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz.” dedi.

Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 6-7 oranında büyüme gösterebileceğini belirten Bakan Nebati “Enflasyonla mücadelemiz topyekun olduğu sürece başarıya ulaşacağımız inancımız tam” ifadesini kullandı.

Bakan Nebati’nin açıklamaları şöyle:

Günü, dünyayı ve özellikle de toplumsal yapımızın ekonomik bakışını iyi takip edin ki derinlik hızlı şekilde gerçekleşsin. Banka dışı finansal sektörün, rekabet, inovasyon ile ekonomiye olan katkısının her geçen gün güçleneceğine inanıyorum. Biz bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke, kadim bir ülke, tarihsel derinliği olan insanların ülkesi. Meyve veren ağaç taşlanır. Bu böyle. Biz tüm engellemelere, her türlü manipülasyonlara, küresel ölçekte yaşanan zorluklara karşın yarına olan inancımızla yol almaya devam ediyoruz. Kendimize güveniyoruz, özgüvenimizin altında yatan da bu topraklara ve bizlerin sizlere duyduğumuz güvendir. Zihninde bir 10 sene önceye gidin. Birliğin ilk kurulduğu dönemi düşünün, 20 sene evvelki Türkiye’yi gözünüzün önüne getirin. Aramızda 70-80’li yılları hatırlayacaklar vardır. O günlerdeki ortamı bir düşünün. Bir de bugünkü Türkiye’mize bir dönüp bakın. Özal çağ atlamak kavramını tam olarak hakkını Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ak Parti verdi. Benim çok sevdiğim bir söz var. Geleceği öngörmenin en iyi yolu onu icat etmektir. Bizler yarına yön veren ülke olma hayaliyle sadece bölgesel lider ülke olarak değil küresel ölçekte yön veren Türkiye hayali ve inancıyla ilerliyoruz. Bu hayalimize ilerlemek için yılmadan yorulmadan ilerliyoruz.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler