Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de İşsizlik Başvuruları ikinci hafta da ya düştü

ABD işsizlik sigortası başvuruları ikinci hafta boyunca düştü ve işverenlerin artan ekonomik belirsizliğe rağmen işçi sayısını artırdıklarını gösterdi. Çalışma Bakanlığı…

ABD’de İşsizlik Başvuruları ikinci hafta da ya düştü

ABD işsizlik sigortası başvuruları ikinci hafta boyunca düştü ve işverenlerin artan ekonomik belirsizliğe rağmen işçi sayısını artırdıklarını gösterdi.

Çalışma Bakanlığı perşembe günü yaptığı açıklamada, ilk işsizlik başvurularının 20 Ağustos’ta sona eren haftada 2.000 azalarak 243.000’e düştüğünü gösterdi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan tahmin, 252.000 yeni başvuru olacağı yönündeydi.

Devlet yardımlarına ilişkin devam eden talepler, 13 Ağustos’ta sona eren haftada 1,42 milyona geriledi.

İşsizlik başvurularındaki düşüş, şirketler devam eden işçi kıtlığının ortasında çalışanları çekmeye ve elde tutmaya çalıştıkça, hala güçlü işgücü talebine işaret ediyor. Buna rağmen, bazı işverenler, özellikle teknoloji sektöründekiler, personeli işten çıkarıyor veya işe alımları donduruyor. Bu eğilim Fed’in talebi azaltmak ve enflasyonu evcilleştirmek için faiz oranlarını yükseltmesiyle önümüzdeki aylarda devam edebilir.

Düzeltilmemiş verilerle, ilk talepler geçen hafta yaklaşık 184.000’e geriledi.

Değişken haftadan haftaya hareketleri yumuşatan dört haftalık hareketli ortalama, hafifçe yükselerek 247.000’e yükseldi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler