Sosyal Medya

Döviz

WTI petrol 71 doların altında, büyüme endişeleri ve belirsizlikler hakim

Petrol, piyasaların  faiz oranı kararları öncesinde temkinli bir havaya girmesi ve önemli bir Kuzey Amerika ham petrol boru hattının kapalı…

WTI petrol 71 doların altında, büyüme endişeleri ve belirsizlikler hakim

Petrol, piyasaların  faiz oranı kararları öncesinde temkinli bir havaya girmesi ve önemli bir Kuzey Amerika ham petrol boru hattının kapalı kalması nedeniyle kısa süreli kazanımlarını bu hafta geri vererek başladı.

West Texas Intermediate, geçen haftaki %11’lik düşüşünü uzatarak 71 doların altına indi. TC Energy Corp., Kanada’daki tarlaları ABD Körfez Kıyısı’ndaki rafinerilere bağlayan Keystone boru hattında kurtarma çabalarına devam ediyor ve Pazar günü yapılan bir açıklamaya göre, yeniden başlatma tarihi henüz belirlenmedi.

Ham petrol, talep görünümünün bozulması ve zayıf likiditenin yıl sonuna doğru fiyat dalgalanmalarını şiddetlendirmesi nedeniyle 2019 ortasından bu yana ilk kez arka arkaya üç aylık düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. Rusya’nın petrol ihracatına yönelik yaptırımların yürürlüğe girmesiyle aralık ayının zor bir ay olması beklenirken, küresel büyümeye yönelik risklerin yol açtığı zayıflayan talep görünümü fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.

PVM Oil Associates analisti Tamas Varga, “Fed’in ve ECB de dahil olmak üzere diğer merkez bankalarının bu haftaki faiz kararı, para politikası yapıcılarının dünya ekonomisinin mevcut durumunu nasıl gördüklerine ışık tutacak” dedi.

Rus ham petrolüne fiyat sınırının getirilmesinin ardından, Türkiye’nin hayati önem taşıyan nakliye boğazlarından petrol taşımayı bekleyen tankerler, sigorta kapsamı konusundaki bir anlaşmazlığın ortasında birikti. Cumartesi günü toplam 27 tankerden Boğaz ve Çanakkale boğazlarından geçmeyi bekleyen 19 tanker gösteriliyordu.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler