Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

UBS: Fed, enflasyon düşene kadar sert konuşacak

UBS Global Wealth Management’ın baş yatırım yetkilisi Mark Haefele, Fed’in enflasyonda ciddi ilerleme görene kadar piyasalara “sert konuşmaktan” geri durmayacağını…

UBS: Fed, enflasyon düşene kadar sert konuşacak

UBS Global Wealth Management’ın baş yatırım yetkilisi Mark Haefele, Fed’in enflasyonda ciddi ilerleme görene kadar piyasalara “sert konuşmaktan” geri durmayacağını söyledi. Haefele, bu durumun piyasalarda oynaklığın 2023 ortasına kadar sürmesine neden olacağını da öngördü.

Reuters’in Global Piyasalar Forumu’nda konuşan Haefele, Fed’in bu yıl faizi 100 baz puan daha artırmasını beklediklerini ifade ederken, ABD ekonomisinde büyük bir resesyon öngörmediklerini de vurguladı.

Haefele, “Enflasyonun aşağı gelmeye başladığını düşünmüyorum” diye konuştu.

S&P 500’ün bu yılı 3900 puan ve gelecek yılı 4200 puan seviyesinde tamamlayacağını tahmin ettiklerini de belirten Haefele, hisse senetlerinin enflasyonist dönemlerde ekonomik büyümenin üzerinde performans gösterdiklerine de işaret etti. Ancak Haefele, bu fırsatların çoğunu ABD dışında olduğunu da vurguladı.

Bununla beraber gelişmekte olan piyasalar için hali hazırda tavsiyelerinin “ağırlığını artır” olmadığına dikkat çeken Haefele, gelişmekte olan piyasaların Fed politikası dönmeye başladığında cazip hale geleceklerini savundu.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler