Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Tarım dışı istihdam Fed’in frene basmasına engel

ABD’de tarım dışı istihdam Ekim’de 261 binle tahmin 193 binin çok üzerinde açıklandı.  İşsizlik oranı yüzde 3,6 beklenirken yüzde 3,7’ye…

Tarım dışı istihdam Fed’in frene basmasına engel

Rapor, hızlı faiz artırımlarına ve kararan ekonomik görünüme rağmen işçilere olan talebin güçlü kaldığını gösteriyor. İşten çıkarmalar artarken, tarihsel olarak hala düşük ve milyonlarca boş pozisyonu doldurma rekabeti hızlı ücret kazanımlarına yol açmakta. İş kazanımları da nispeten geniş tabanlı.

Bu, ekonominin motoru olan tüketici harcamalarını desteklemeye yardımcı olurken, aynı zamanda Fed’in enflasyonu soğutmaya yönelik çabalarını daha da zorlaştırmakta. Merkez bankasının önümüzdeki aylarda kararlı sıkılaştırma kampanyasını sürdüreceğini düşündürüyor.

Fed yetkilileri, enflasyon hedeflerine ulaşmak için işgücü arz ve talebini daha fazla dengeye getirmeleri gerektiğini defalarca vurguladılar. Merkez bankasının Çarşamba günü faiz oranlarını 75 baz puan daha yükseltmesinin ardından konuşan Başkan Jerome Powell, iş piyasası koşullarının henüz “bariz” bir şekilde yumuşamadığını söyledi.

Hazine getirileri yükselirken, S&P 500 endeks vadeli işlemleri daha yüksek kaldı ve dolar hafif düştü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler