Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P Küresel Sektörel PMI: Küresel gayrimenkul faaliyetlerindeki düşüş hızlanıyor, genel kan kaybı izleniyor

Gayrimenkul, Eylül ayında faaliyette yaygın düşüşlere yol açıyor Temel Malzeme sektörleri baskı altında Yazılım ve Hizmetler, yeni işlerde daha da…

S&P Küresel Sektörel PMI: Küresel gayrimenkul faaliyetlerindeki düşüş hızlanıyor, genel kan kaybı izleniyor

Gayrimenkul, Eylül ayında faaliyette yaygın düşüşlere yol açıyor

Temel Malzeme sektörleri baskı altında

Yazılım ve Hizmetler, yeni işlerde daha da belirgin bir artış görüyor

En son S&P Küresel Sektör PMI™ verileri, Eylül ayında bir dizi sektörde zorluklara işaret etti ve çoğunluk üçüncü çeyreğin sonunda faaliyette azalma kaydetmeye devam etti. Gayrimenkul düşüşe öncülük ederken, büyüme genellikle Teknoloji ve Telekomünikasyon Hizmetleri kategorilerinden kaynaklandı.

Gayrimenkul sektörü, kötüleşen finansal koşulların ortasında baskı altında kalmaya devam etti. Aslında, Eylül ayında faaliyetteki düşüş oranları ve yeni işlerde gerileme daha da hızlandı. COVID-19 pandemisinin ilk salgını dışında, azalmalar serinin 2009’un sonlarında başlamasından bu yana en belirgin olanıydı.

Eylül ayı verileri, Turizm ve Rekreasyon faaliyetlerinde, sekiz ay içinde ilk kez, yaşam maliyeti baskılarının pandemi sonrası toparlanmayı boğduğu için düşüşe işaret etti.

Sektördeki girdi maliyetleri, üçüncü çeyrek sonunda kapsanan tüm girdiler arasında en keskin hızda arttı.

İmalat sektörlerinde de zayıflık bulundu ve Temel Malzemelerde üretimin özellikle keskin bir şekilde düştüğünü gördü.

Kategoride, Ormancılık ve Kağıt Ürünleri üretimi Mayıs 2020’den bu yana en hızlı şekilde azaldı ve firmalar buna göre istihdamı azalttı. Bu arada, bitmiş mal stokları neredeyse dört yıl içinde en hızlı şekilde arttı.

Otomotiv & parçaları, durgun talebin ortasında çalışan üçüncü ay boyunca üretimde bir düşüş kaydetti. Bununla birlikte, düşüş hızı Ağustos ayından itibaren azaldı. Bu arada, tedarikçilerin teslimat süreleri iki yıldan fazla bir süredir en az ölçüde uzadı.

Eylül ayında Teknoloji ve Telekomünikasyon Hizmetleri kategorileri de dahil olmak üzere büyüme izlendi.

Yazılım hizmetleri güçlü artış gösterirken, bu artışın kaynağı güçlü yeni siparişler olarak kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler